Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsan nő a 3G felhasználók száma Kínában

|

A harmadik generációs mobil felhasználók számában gyors növekedés várható Kínában a relatív lassú kezdés után - közölte egy neves pekingi telekommunikációs vállalat.

Hirdetés

Kínában öt és fél millió 3G felhasználó lesz az első tizenkét hónap végére a Hong Kongban székelő Norson vállalat közleménye szerint. Ez a szám a várakozások szerint gyorsan növekszik majd - a második év végére a 22 milliót is elérheti majd, a harmadik év végére pedig megközelítőleg 85 millió lesz.

Kína a föld legnagyobb mobil piaca: március végén több mint 400 millió felhasználóval büszkélkedhettek - mondta el a kínai kormány illetékese. Monstanra ezen felhasználók többsége rendelkezik valamilyen 2G mobilszolgáltatással is: ilyen például a GSM (Globan System for Mobil Communications), CDMA (Code Division Moltiple Access) illetve a GPRS (General Packet Radio Service) és a CDMA2000 1X. A 3G licenszeket kiadó kínai kormány még nem közölte, mikortól vezetnék be a 3G-s szolgáltatásokat, de a különböző készülékek gyártói és a szolgáltatók az idei év második felében reménykednek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.