Hirdetés
. Hirdetés

Ha Huaweit kidobják az ajtón, bemegy az ablakon

|

Néhány nappal azután, hogy a britek kitiltották 5G hálózati fejlesztéseikből, a Huawei lazán bejelentette, hogy új üzleteket nyit Nagy Britanniában.

Hirdetés

A Huawei három új üzlet megnyitását tervezi Nagy Britanniában. A kínai óriásnak a jelek szerint az sem szegte kedvét, hogy a brit kormány nemrég szigorúan korlátozta, hosszabb távon pedig teljesen megtiltotta a Huawei-technológiák használatát az ország 5G hálózataiban. Az első saját tulajdonú brit outletet a londoni Olimpiai Parkban nyitják meg októberben. Ezt követi jövő februárban egy fogyasztói szolgáltatásokat árusító üzlet Manchesterben jövő év februárjában, majd szintén 2021-ben egy kiskereskelmi outlet, amelynek helyét még nem pontosították.

Hirdetés

A Huawei bejelentését az teszi igazán pikánssá, hogy Július 14-n az Egyesült Királyság kormánya bejelentette, 2021-től a brit cégek nem vásárolhatnak Huawei 5G hálózati eszközöket, 2027-re pedig minden Huawei 5G technológiától meg kell szabadulniuk. A döntés nyilvánvalóan az amerikai kormány nyomására született, amely a Huawei elleni kereszteshadjárat élharcosa, és nemrég már a nemzetközi cégeknek is megtiltotta azt, hogy bármi olyasmit eladjanak a kínai cégnek, amiben amerikai technológia található.

A Huawei sajtóközleménye 12,5 millió dolláros beruházásról beszél, amely száz új munkahelyet hoz létre Londonban és Manchesterben. A boltokban okostelefonokat, laptopokat, tableteket és más Huawei-termékeket fognak árusítani, emellett szaktanácsokat adnak a fogyasztóknak az eszközök használatához.

Ami az 5G technológiával kapcsolatos brit tilalmat illeti, a Huawei szokásához híven diplomatikusan reagált: közölte, hogy a lépés csalódást kelt, és aggodalmát fejezte ki, amiért a jövőjét illető döntések egyre inkább átpolitizálódnak. Emellett arra is kitért a cég, hogy jelezze: kifejezetten nehéz egy országos szintű távközlési infrastruktúrát menet közben átalakítani, hiszen más gyártóktól származó termékek hirtelen bevonása kompatibilitási és biztonsági problémákat egyaránt felvethet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.