Hirdetés
. Hirdetés

Hackertippek 2010

|

Idén is végig izgultuk az Ethical Hacking Konferenciát, és elhoztuk az összes előadást is videón természetesen.

Hirdetés

Aki kihagyta idén a Netacademia hagyományosnak mondható rendezvényét, ne szomorkodjon, mert mi ott jártunk és felvettük az összes előadást. Tehát csak itt, csak most az összes előadás anyaga megtekinthető a videós oldalunkon, s persze a cikkben is.

A rövid megnyitó után azonnal a mélyébe merültünk Illés Márton (BalaBit, Product Manager) és Gyöngyösi Péter (BalaBit, Product Architect) előadásával amely bővelkedett a meglepetésekben. Megtudhattuk, azt is, hogy milyen mély a nyúl ürege…



A folytatásban Zsíros Péter egy tavaly felvetett probléma gyökereit kutatta. Penteration teszt live, avagy vakrepülés a neten át című előadása ismét nagy port vert fel a szakmai közönségben.



Barta Csaba (Deloitte, Vezető IT biztonsági tanácsadó, CHFI) sem kímélte a közönség agytekervényeit… Registry a memóriában, avagy az átmeneti emlékezetzavar tünetei című előadásával olyan mélységekből varázsolt elő adatokat, ahonnan más senki sem gondolta volna, hogy értelmezhető bitek rekonstruálhatók.



Katonás fegyelemmel hallgattuk, egy Cyberháború történetét, Információs háború, avagy hackerek a hadseregben címmel Kovács László (Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, oktató) tolmácsolásában. Az előadást hallgatva, majdnem kedvem lett ismét belépni a seregbe.



Mindig tudtuk, hogy nem létezik biztonságos wifi… s a Légből kapott biztonság (?!) avagy 911-802.11? nem is hagyok kétséget efelől. Kocsis Tamás (biztributor, CTO, Aruba NCE) demonstrációja igen meggyőzőre sikeredett.



Újabb kétségeket feszegetett Az ASP.NET és a biztonság, avagy bízhatunk-e egy 10 éves platformban című előadás Balássy György (BME, Microsoft regionális igazgató), MCTS, MVP kérdései teljesen aktuális problémát feszegettek.



Kabai András (PTA CERT-Hungary, IT Security Specialist, OSCP, OSCE, GPEN) neve mögött annyi már a rövidítés, hogy annak már a felét sem értettük mit jelent, de a Digitális tojásvadászat, avagy hogyan érjük el a payloadunkat, ha azt sem tudjuk hol van. Című előadása igen érdekes tényekre mutatott rá.



Végül de nem utolsó sorban a hazai blog világ hackerszakértője Buherátor (SilentSignal, IT biztonsági szakértő) a Patch-alapú sebezhetőség-analízis, avagy hibakeresés Dr. House módra című szösszenetével mutatta be, hogy rövidítések nélkül is érthet az ember a biztonsághoz.



Jövőre remélhetőleg szintén jelen leszünk az eseményen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.