Hirdetés
. Hirdetés

Hackertippek ingyen, mindenkinek

|

Az idei Ethical Hacking konferencia összes előadása elérhető a PC World videó oldalain, illetve az ehavi PC World DVD mellékletén is.

Hirdetés

Idén a legnagyobb fehérkalapos rendezvény teljes anyagát rögzítette a PC World stábja, ezáltal bárki számára elérhetővé vált a Netacadémia 2009-es Ethical Hacking konferencia összes előadása. Úgy gondoltuk, érdemes még hozzácsapni az előadók prezentációit is, így jelenleg olvasóink mindent megtalálhatnak nálunk, egy helyen. A linkek a prezentációkra mutatnak!

Tim Pearson az EC-Council hálózatibiztonsági technológiai szakértője, keynote - azaz nyitóelődásában - általános biztonsági problémákról beszélt. Az angol nyelvű Secure by Default címmel futó prezentáció, illetve az előadás videója itt tekintető meg.



A folytatásban IDS megkerülési technikák és kivédésük, avagy hogyan csípjük nyakon a betolakodókat címmel Deim Ágoston (Linux Support Center) azokról a módszerekről beszélt, amelyekkel kikerülhetőek az IDS (Intrusion Detection System) az a behatolás védelmi rendszerekről.



Az előadások sorát Mizsányi Attila folytatta az RSA matematikája, avagy pontosan mitől is működik az, amire a világ titkossága épül című előadásával. A NetAcademia oktatójától megtudhattuk azt is, hogy a matematikusok szemszögéből nincs semmi akadálya, hogy a Föld minden lakosa (többek között a végtelen sok prímszámnak köszönhetően) RSA-t használjon a biztonságos kommunikációhoz.



Az elméletet ismét gyakorlat követte, amelyben Gajdov Gábor és Imre Zsolt a KFKI, rendszermérnökei konkrét példákkal demonstrálták a szűk határvonalat etikus és valódi hackelés között. A Hackelés feketén-fehéren, avagy az etikus hackelés szükséges eszköztára a simogatástól a faltörő kosig című anyaguk konkrét behatolási technikákat boncolgat.



Illés Márton a BalaBit, IT biztonsági szakértője a tűzfalak világába vezette a hallgatóságot. A Tűzfalak és titkosítás, avagy how deep the rabbit hole goes című előadásában azt elemezte, hogy a határvédelmi eszközök esetében milyen fontos a jó titkosítás.



A nap talán legparádésabb előadását Barta Csaba a PricewaterhouseCoopers IT biztonsági tanácsadója nyújtotta, Computer forensic analízis, avagy nyomok a tudatalattiban egy fajta meglepő nyomozási módszerén kívül, egy saját maga által készített rootkit bevetését is megismertette az érdeklődőkkel.



A social engineering szakértő Novák Zsolt (Regulation Consulting, Informatikai Biztonságirányítási Auditor) A humán tűzfal fejlesztésének módszertana 8 lépésben című előadása az emberi hibákat, az azokra való felkészülést járta körül.



A konferencia záróelőadása a programozóknak lehetett tanulságos. A Buffer Overrun a saját kódunkban, avagy hogyan programozzunk szarvashibát gyakorlati tanácsait Borsi Katalin és Zsíros Péter vezette elő.



Az összes előadás megtalálható a hamarosan megjelenő PC World DVD mellékletén is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.