Hirdetés
. Hirdetés

Hadüzenet a Windows 7 kalózoknak

|

Új eredetiség-ellenőrzőt kap a Windows 7. Egyelőre nem lesz kötelező telepíteni.

Hirdetés

Joe Williams, a Microsoft Jogtiszta szoftver részlegének a vezetője a Windows hivatalos blogjában bejelentette, hogy még február vége előtt új eredetiség-ellenőrző megoldást kap a Windows 7, amellyel a redmondi szoftvercég reményei szerint hatékonyabban tudják majd kiszűrni a kalóz operációs rendszereket.

 

 

win7-kaloz.jpg

 



A Windows Activation Technologies Update for Windows 7 nevű eljárás ugyanis már több mint 70 különböző eredetiség-ellenőrzést kijátszó megoldást képes felismerni, amely szám a megjelenését követően folyamatosan emelkedni fog. A redmondi szoftvercég tervei szerint ugyanis amint detektálnak egy új hackelési technikát, frissítik alkalmazásukat, így várhatóan egy gyakran frissülő ellenséggel kerülnek majd szembe a Windows kalózok. Főként, hogy az új eredetiség-ellenőrző megoldás 90 naponként újra vizsgáztatni fogja a rendszert, vagyis a fekete kópiák tulajdonosainak nem lesz elég egyszer kijátszaniuk az aktiválási eljárást. 90 naponként újra meg kell ismételniük azt a folyamatosan frissülő őrrel szemben.

Joe Williams bejegyzése szerint mindez a felhasználóik érdekeit szolgálja, hiszen a kalóz Windowsok gyakran kártékony kódokat tartalmaznak. Az új eljárással pedig nincs más céljuk, mint csak szeretnék felhívni a nem eredeti Windowsok gazdáinak a figyelmét a lehetséges veszélyekre. A Microsoft szakértője ennek alátámasztására a német Media Surveillance felmérését hozta fel példaként. Az intézet több mint 500 kalóz Windows 7 operációs rendszert töltött le a világhálóról, amelyeknek 32 százaléka tartalmazott valamilyen kártékony kódot.

Ráadásul a redmondi szoftvercég igyekszik a lehető legkevesebb szigort alkalmazni, hogy így is bizonygassa: a lépésük nem a saját érdekeiket szolgálja, hanem a felhasználókét. Az új eredetiség-ellenőrző eljárást ugyanis egyelőre egyrészt nem lesz kötelező telepíteni, másrészt bármikor eltávolítható lesz (bár később ez is változhat). Még akkor is, ha kétségei támadnának rendszerünk eredetiségét illetően.

 

 

windows_7_pirate.jpg
 

 

 

A Microsoft elmondása szerint e mellett habár a szoftver jelentéseket fog küldeni a számukra, azok névtelenül fognak érkezni, vagyis nem lesz beazonosítható a lebukott rendszer. Így nem kell a szoftverrendőrségtől tartani. Sőt semmilyen más retorziótól sem, hiszen a redmondi szoftvercég elmondása alapján az eredetiség-ellenőrzésen megbukó rendszereknél továbbra is elérhető lesz minden funkció. A hiányosságra csupán az Asztal hátterének eltűnése, és a néha felbukkanó figyelmeztető üzenet fogja emlékeztetni a kalóz kópiák gazdáit. Eredeti operációs rendszernél pedig szinte észrevétlen lesz az alkalmazás jelenléte.

Az eredetiség-ellenőrző frissítés elsőként február 16-án lesz letölthető a Jogtiszta Microsoft-szoftver oldaláról, majd másnap a szoftvercég Letöltő Központjából. A Windows Update-en érkező fontos besorolású frissítés ezt követően - még a hónap vége előtt - érkezhet a Windows 7 Home Premium, a Professional, az Ultimate és az Enterprise rendszerekhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.