Hirdetés
. Hirdetés

Hamar elavulhatnak a táblagépek

|

Két-három év múlva eláraszthatják a táblagépek a használtcikk piacot.

Hirdetés

Az iPad az elmúlt évben alaposan felforgatta a technológiai iparágat. Olyannyira, hogy csak kevés elemző van napjainkban, aki ne adná oda előre a 2011-es évet a táblagépeknek. A kutatóintézetek remek jövőt jósolnak e piaci szegmens számára, s ezen ok miatt szinte mindegyik számítógépgyártó hozzákezdett már saját táblagépének kifejlesztéséhez. Senki sem akar távol maradni a húsos fazéktól, s így szinte naponta érkeznek a hírek a legújabb Tablet PC-kről, és várhatóan a holnap kezdődő CES 2011 is dömpinget hoz majd e téren.

 

 



A Las Vegasban tartandó rendezvényre hangolódva a Forrester piackutató intézet közzétette a legfrissebb táblagépekre vonatkozó prognózisát. Előrejelzésük szerint idén az Egyesült Államokban megduplázódnak majd a Tablet eladások: a 2010-re jósolt 10,3 millió darab eszközről 26 millióra. Ezen felül 2012-ben már 50,7 milliós, 2015-ben pedig 82,1 milliós értékesítéssel számolnak csak a tengerentúli országban, amely forgalmat leginkább az iPad fogja lefölözni.

Ezen számok már önmagukban is elegendőek ahhoz, hogy a számítógépgyártók még inkább elkötelezzék magukat a táblagépek iránt, ám a Forrester egy olyan tényezőre is felhívja a figyelmet, amelyet az eddigi kutatások nem hangsúlyoztak. Sarah Rotman Epps blog-bejegyzése alapján ugyanis 2-3 év múlva a használtcikk piacot eláraszthatják a jelenleg trendi Tablet PC-k.

A piackutató intézet szakértője a második generációs iPad-et hozza fel példaként, amely megjelenését követően szerinte sok első generációs iPad tulajdonos fogja frissíteni a készülékét a legújabb változatra. S ez nem csak az Apple kütyüjére lesz igaz. A Forrester előrejelzése szerint ugyanis a táblagépeket a felhasználók olyan gyakran fogják cserélgetni (akár évente is), mint ahogy a mobiltelefonjukat és az mp3-lejátszójukat tartják naprakészen. S nem fognak azzal évekig várni, mint ahogy a PC-jük lecserélésénél teszik. Így ha a jóslatuk beigazolódik, akkor hamarosan eláraszthatják a használtcikk piacot a jó állapotú táblagépek, míg a leharcoltak a szemétdombon köthetnek ki.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.