Hirdetés
. Hirdetés

Hamarosan elkészülhet az Exchange 2010

|

Iparági pletykák szerint még ebben a hónapban megjelenhet az Exchange 2010 RTM változata

Hirdetés

Mary Jo Foley, a ZDNet bloggerének információi szerint az Exchange 2010 körül egyre hangosabbak azok a hangok, amelyek alapján az alkalmazás már e hónap végére elkészülhet. Így legkésőbb augusztus végén kiadhatják annak RTM (release-to-manufacturing) változatát.


exchange2010.jpg

Outlook és Exchange 2010


Ezt erősíti, hogy több a napokban megjelenő megoldás már közvetve, illetve közvetlenül csatlakozik a szerveroldali alkalmazáshoz. Egyrészt az augusztus 13-án megjelent Office for Mac 2010 már Outlookkal rendelkezik, felváltva a korábban megszokott Entourage alkalmazást. Ezen okból képes már Exchange és Exchange Online kapcsolódásra is. Másrészt a napokban bejelentett Nokiás Mobile Office is a hírek szerint már az Exchange új verziójával fog együttműködni.

Az Exchange 2010

A megújult Exchange a hírek szerint hatalmas fejlődésen ment keresztül az üzenetek archiválása terén, ami mellett egy sor érdekes funkcióval is gazdagodott. Ilyen például a MailTips, amely gyakorlatilag a GMail-nél nemrég bevezetett pánikgombhoz hasonló. Segítségével a rendszer egy pár pillanatig kivár az üzenet elküldésével, hátha a felhasználó meggondolja magát. A hirtelen felindulásból megszült sorok íróinak ez hasznos funkció lehet. A MailTips többek között figyeli azt is, hogy éppen akinek küldenénk a levelet az irodában van-e, vagy azon kívül, s ezt jelzi a felhasználónak. A Microsoft célja ugyanis az volt, hogy csökkentse a szervezeteken belüli levélforgalmat a felesleges üzenetek kiszűrésével.

A Voic Mail Preview segítségével pedig az Exchange 2010 felhasználói szöveges betekintést kaphatnak az egyébként hang alapú üzenetekbe, így képesek lehetnek mérlegelni, hogy azt azonnal megtekintik-e, vagy azt halogathatják egy picit.

 

 

exchange_2010.jpg


A bevezetett Ignore Conversation funkcióval ezen túl lehetőségük van arra a felhasználóknak, hogy kizárják magukat egy levelezésből. Ez akkor lehet hasznos, ha egy olyan beszélgetéshez csatolják, ami számára irreleváns. Így szintén csökkenthető a nem kívánt levélforgalom. Debütál még a Conversation View is, amellyel e-mail üzeneteket küldhetünk, mintha azt egy azonnali üzenetküldővel tennénk. A Call Answering Rules segítségével pedig különböző szabályokat állíthatunk be a VoIP csatornán érkező hanghívásokhoz. Az Exchange csak 64 bites rendszerekre készült el.

Októberben érkezhet

Az Exchange fejlesztői korábban úgy nyilatkoztak, hogy az alkalmazásuk az Office 2010 többi komponensétől eltérően még az idén megjelenhet. Iparági pletykák szerint a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 operációs rendszerekkel egy időben."Korábbi álláspontunkat tudom megerősíteni, amely szerint az Exchange 2010 körülbelül 2009 második félévében jelenik meg. Jelenleg többet nem mondhatok" - nyilatkozta a Microsoft szóvivője az újságírónő kérdésére.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.