Hirdetés
. Hirdetés

Napokon belül érkezhet a Bing 2

|

Több egybehangzó forrás szerint a Microsoft az utolsó simításokat végzi keresőjének első jelentős frissítésén.

Hirdetés

A Microsoft komolyan gondolhatta, hogy megszorongatja a Google keresőjét. Több egybehangzó forrás szerint ugyanis a szoftvercég már az utolsó simításokat végzi döntés-előkészítő keresőjének első nagyobb frissítésén, a Bing 2.0-án.

 

 

bing2_twitter.jpg


Mary-Jo Foley, a ZDNet bloggerének értesülései szerint a Microsoft a tegnapi napon körülbelül 20 ezer munkatársa és partnere számár demózta a második kiadást, amely még idén ősszel megjelenhet. Miközben más források szerint már jövő héten bejelenthetik a frissítést.

„Viszlát Google!"

A Twitteren csiripelő résztvevők közül utóbbit valószínűsítette Sushil Choudhari, a Microsoft szoftverfejlesztője (a LinkedIn adatbázisa szerint), aki szabad fordításban a következő profil-frissítést tette közzé: "Most néztem meg a Bing 2.0 demóját, nagyon meggyőző! Figyeljetek a jövő heti megjelenésére!"

"A még ebben a hónapban megjelenő Bing 2.0 nagyon érdekes funkciókat kapott. Képzeljük el például, hogy a szomszédos éttermet megnézhetjük a térképen, s a fotói között is böngészhetünk" - írta vele párhuzamosan Monte Enbysk, az Office Live web-oldalának vezető szerkesztője. Míg Anand Kulkarni elmondása alapján a Silverlight nagyobb szerepet kaphat a keresőben, sőt ő a demó alapján még a fő vetélytársnak is üzent: "Viszlát Google!"

A kiszivárgott hírek szerint a Bing alapos változáson mehet át, hiszen míg a május végén megjelent verziója leginkább a döntés-előkészítést tűzte zászlajára, különböző speciális keresési funkciókkal, addig a Bing 2.0 már inkább fog működni hagyományos keresőként. A hivatalos bejelentéskor valószínűleg többet is megtudhatunk. A Twitteren kiszivárgott információk alapján erre már nem kell sokáig várnunk.

Kimaradunk belőle

Mindenből a hazai felhasználók gyakorlatilag semmit sem érzékelhetnek majd, mivel nálunk még a Bing első verziója sem jelent meg, csupán béta állapotig sikerült eljutnia. Korábban kérdésünkre Milka Privodanova, a cég Közép és kelet-európai keresőüzletág- és üzletfejlesztési vezetője türelemre intette a magyar felhasználókat. "Az átállás piacról-piacra fog megtörténi, hogy az adott ország lokalizációja a lehető legnagyobb felhasználói élményt nyújtsa. Amikor úgy érezzük majd, hogy a termék elkészült, akkor eltávolítjuk róla a béta tagot, és elindítjuk a teljes funkcionalitású Binget Magyarországon is."

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.