Hirdetés
. Hirdetés

Hamarosan érkezhet a Microsoft újfajta egere

|

Több jel is arra utal, hogy még az idei évben megjelenhet a Microsoft érintésérzékeny eszköze.

Hirdetés

Tavaly októberben a kanadai Interface Software and Technology konferencián a redmondi szoftvercég több koncepció egeret mutatott be a nagyérdemű számára (lásd a lenti videón), amelyek mind lehetővé teszik a Windows 7 érintéssel történő vezérlését. Akkor még csak kísérleti termékekről beszélhetünk, ám Long Zheng, bennfentes Microsoft blogger értesülései szerint elképzelhető, hogy hamarosan megjelenhetnek a boltok polcain az érintéssel vezérelhető Arc Touch Mouse beviteli eszközök.

 



Erre több jel utal. Egyrészt a Microsoft lefoglalta az arctouchmouse.com domaint, amely jelenleg még a Bing keresőjére mutat. Másrészt több európai kereskedő (főként norvég és dán) weboldalán megjelent termékként az érintéssel vezérelhető egér (a hivatkozott bolt mára eltávolította a kütyüt). Ez egyrészt a hamarosan bekövetkező megjelenésre utalhat, másrészt komolyan alátámasztja a periféria megjelenéséről szóló pletykákat. Sőt e webáruházakon keresztül már azt is lehet tudni, hogy az Arc Touch Mouse kevesebb, mint 70 dollárba (körülbelül 16 ezer forint) fog kerülni, azaz körülbelül az Apple Magic Mouse-zal megegyező áron lesz kapható.

Mindezzel együtt a Microsoft érintésvezérlésre képes egerének év végi megjelenése nem lenne meglepő, mivel így a felhasználók kihasználhatnák a Windows 7-tel érkező Touch funkciókat, amihez jelenleg még egy érintőképernyőre van szükségük. Ha a korábban bemutatott kísérleti modellekből indulunk ki, akkor az eszköz beépített kamerával fog rendelkezi, amely figyelni fogja a felhasználó ujjainak a mozgását. Azt utána továbbítja majd az operációs rendszernek, ami úgy fogja kezelni a mozdulatokat, mintha a felhasználó érintőképernyőn adta volna ki a gesztusos utasításokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.