Hirdetés
. Hirdetés

Hamis jegyeket árulnak a foci VB-re

|

Internetes csalók egyre több elektronikus levélen, weboldalon keresztül próbálnak hamis jegyeket értékesíteni a 2010-es labdarúgó-világbajnokságra.

Hirdetés

Manapság már korántsem szokatlan eset, amikor egy jelentős esemény előtt az internetes bűnözés a szokásosnál is jobban aktivizálja az erőforrásait, és igyekszik kihasználni az adott rendezvény előtti felfokozott hangulatot, érdeklődést. Emiatt nagyon sokszor kerülnek célkeresztbe különböző sport és zenei események, amelyekkel kapcsolatban vagy megtévesztő elektronikus levelek, spamek kezdenek nagy mennyiségben terjedni, vagy az adathalászok igyekeznek hamis weboldalak révén bizalmas adatokhoz hozzáférni.

A Biztonságportálon már többször beszámoltunk arról, hogy az idei rendezvények közül az internetes csalók által leginkább kiszemelt eseménynek a labdarúgó-világbajnokság fog számítani. Több biztonsági cég is felhívta a veszélyekre a figyelmet, azonban ez nem szegte kedvét a bűnözőknek. Oly annyira belevetették magukat a károkozásba, hogy nemrégen már a FIFA is rávilágított az online fenyegetettségek kockázataira, és megfontolt internetezésre buzdított.

A FIFA szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy az interneten burjánzanak az online jegyvásárlással kapcsolatos visszaélések. A szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki nagyon óvatosan bánjon azokkal az elektronikus levelekkel, amelyek valamely mérkőzésre szóló belépőjegyekkel kecsegtetnek akár nyereményjátékok, akár akciók keretében. A FIFA szerint sok problémát okoznak egyes (korábban nem is létező) utazásszervező cégek is, amelyek belépőjegyek ajándékozásával próbálják vonzóbbá tenni a dél-afrikai útjaikat. Természetesen mindez nem azt jelenti, hogy minden cég csalna a jegyekkel, hanem azt, hogy az utolsó pillanatokban megvásárolt utak, belépők esetében is csak megbízható cégektől érdemes vásárolni.

A FIFA is tisztában van azzal a problémával, hogy sokszor nem könnyű eldönteni a jegyvásárláskor, hogy az értékesítő cég megbízható-e vagy sem. Ezért a szervezet szerint a legbiztosabb, ha a futball szerelmesei a fifa.com weboldalon vagy a dél-afrikai futball szövetség honlapján való tájékozódás után vásárolják meg a jegyeiket a világbajnokságra. Ezeken a weblapokon ugyanis elérhető a hivatalos jegyárusítók listája.

A cikk a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.