Hirdetés
. Hirdetés

Harc az információáradattal

|

Több száz milliárd dollárba kerülnek a felesleges munkamegszakítások.

Hirdetés

A tudásgazdaság területén tevékenykedő Basex kutatócég szerint a fölösleges munkamegszakítások és a munka ismételt felvételéhez szükséges idő az Amerikai Egyesült Államok gazdaságának évi 650 milliárd dollárjába kerül. Ez a szám a szakértők egy munkanapjának 28 százalékát jelenti, a tartalom létrehozásával töltött 25 százalék, a keresésre fordított 15 százalék, a megbeszéléseken töltött 20 százalék, valamint a gondolkodásra fordított 12 százalék mellett.

 

0806bored.jpg
 

 

A Microsoft, az Intel, az IBM és egyéb vezető technológiai vállalatok felismerték a mobiltelefonok, e-mailek, azonnali üzenetek és nyomtatott papírok milliárdjai által világszerte termelt elektronikus információáradat szűrésének és csoportosításának szükségességét, s ezért is fejlesztenek erre irányuló megoldásokat. Most a Xerox is beállt a sorba, mikor többek közt a már említett társaságokkal közösen, kiegészülve számos amerikai egyetemmel megalapította az információs túlterheltséggel foglalkozó kutatócsoportot (Information Overload Research Group, IORG), amelynek célja a munkahelyek termelékenységének javítása az információáradat leküzdése által.

  

Az IORG az iparág gyakorló szakembereit, akadémiai kutatókat és technológiai cégeket tömörít, akik a vállalatoknál dolgozó szakértők munkateljesítményét és életminőségét növelő megoldások keresésével foglalkoznak. Reméljük, sikerrel járnak...

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.