Hirdetés
. Hirdetés

Hasznos tippek, hogy biztosan jó tévét válassz!

|

Nem könnyű eligazodni napjainkban a televíziós funkciók sokasága között. Amennyiben a tévén keresztül szeretnél szörfölni a neten, a vásárlás előtt győződj meg arról, hogy a megvásárolni kívánt készülék alkalmas rá.

Hirdetés

Biztos, hogy imádsz filmezni és közbe lazulni, de nem untad meg, hogy a laptop kicsi képernyőjén nézed a filmeket és sorozatokat, miközben már szuper minőségben is elérhetőek? Próbálj ki egy okos tévét, amely a hagyományos tévékkel ellentétben lehetővé teszi a tartalmak közötti navigálást olyan platformokon, mint a Netflix vagy a HBO GO, böngészhetsz az interneten és csekkolhatod a közösségi médián jelenlévő profiljaid.

Hirdetés

A tévék egyre több fogyasztót nyernek meg. 2011-ben 52 millió TV-t adtak el világszerte, ez a szám 2015-re 141 millióra nőtt, és 2017 első felét követően az összes eladott TV-készülék kb. 59%-a okostévé volt.

Természetesen többféle módon szerezhetsz be egy okos tévét, és rengeteg modell közül választhatsz. Például vásárolhatsz egy beépített wifi-vel rendelkező készüléket, amely képes kezelni az alkalmazásokat stb.

Van, hogy előnyösebb megtartani a régi televíziónkat és vásárolni mellé egy smartbox-ot, amely egy okos kiegészítő készülék internet, játék és multimédia funkciókkal. Így pénzt takaríthatsz meg a már meglévő tévé újrahasznosítása révén.

Mit jelent az okos TV?
Olyan, mint egy normál televízió, két különbséggel: képesek wifi-n keresztül hozzáférni az internethez és alkalmazásokat futtatnak, akár egy okostelefon, vagy tablet.

Mint a hagyományos tévék esetében több méretben és különböző tulajdonságokkal vannak felszerelve. Vásárolhatsz egy LED vagy egy OLED televíziót okos funkciókkal.

Hagyományos módon számítógépet, vagy laptopot kell csatlakoztatni a TV-hez az internettartalom eléréséhez. A modern technológia miatt erre már nincs szükség. Ma már a készülékekbe be van építve egy wifi vevőkészülék és bármilyen kiegészítő berendezés nélkül hozzáférnek az otthoni hálózathoz.

Mit lehet egy okos tévével csinálni?
Az okos tévé funkciói közül talán a leghasznosabb, hogy olyan streaming szolgáltatásokat tudsz használni, mint a Netflix, HBO GO, az Amazon Instant Video vagy a Youtube.

Ezeknek a szolgáltatásoknak egy része csak aktív előfizetéssel működik, így ez ideális azoknak, akik nem akarnak kábeles szolgáltatást fizetni. Szinte az összes tartalmat, amelyhez hozzáférsz igény szerint megtekintheted, ami azt jelenti, hogy be- és kikapcsolhatod a műsorokat, illetve bármikor megnézheted, szüneteltetheted, újranézheted.

Ez különösen kényelmes megoldásnak számít, ha nincs kedved több száz, vagy ezer programot végig böngészni és folyamatosan keresni a legjobb műsort a tévében.

Ezen felül az okos TV-k számára elérhető alkalmazások hozzáférést biztosítanak más felületekhez, például a közösségi médiához, az online vásárláshoz, a zene és a média lejátszásához stb.

Mik a hátrányok? 
Csak két szempontot kell figyelembe venni, még mielőtt egy smart TV vásárlásán gondolkodsz. Az egyik, hogy lehet, hogy fizetned kell majd olyan streaming szolgáltatásokra, mint például a Netflix, amennyiben ilyen jellegű tartalmakat szeretnél nézni. Ez különösen akkor lehet hasznos, ha nincs olyan számítógéped, amelyet videó- ​​és zenelejátszásra használhatsz.

A második dolog, amelyet figyelembe kell venni ennél a technológiánál, hogy a Wi-Fi lehet nem mindig a legmegbízhatóbb, mivel vezeték nélküli kapcsolat. Időnként előfordulhat, hogy egy-egy szolgáltatás leáll vagy lassú sebességgel működik, ami rontja az élményt. Vagyis, ugyan úgy mint más technológiák is: ez sem tökéletes.

Ha okos tévét szeretnél vásárolni nézz körül online és válogass igényeid szerint, hogy biztosan egy olyan készüléket válassz, amely megfelelő számodra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.