Hirdetés
. Hirdetés

Hasznos YouTube-újdonságok

|

Lehetővé teszi népszerű videómegosztó szolgáltatásán az élő mobil streaminget a Google a 10 ezernél több előfizetővel rendelkező tartalomkészítők számára.

Hirdetés

Napjaink egyik legnépszerűbb video trendje az élő mobil streaming, a kategória két legnagyobb szereplője jelenleg a Facebook Live és a Twitter Periscope. Most pedig belépett a piacra a legnagyobb videómegosztó weboldal, a YouTube is. 

A Google széles körben használt videómegosztó appja tavaly nyár óta támogatja az élő streminget, de a funkció használatát mind ez ideig csupán öt kiemelt partnerre - The Young Turks, AIB, Platica Polinesia, SacconeJolys, Alex Wassabi - korlátozták. Most jelentősen kiszélesedik a tartalomszolgáltatók köre, mivel ezentúl minden olyan youtuber közvetíthet élő mobil streaminget, aki több mint 10 ezer feliratkozóval rendelkezik. A Google blogbejegyzése szerint ebbe a csoportba immár több százezer tartalomszolgáltató tartozik.

Csakúgy, mint a Facebook Live és a Periscope esetében, a tartalomszolgáltatók közvetlenül a YouTube appon belülről indíthatják az élő közvetítéseket. Egy új gombra való koppintás automatikusan elindítja az élő adást, amelynek az esetében ugyanolyan funkciók valósulnak meg, mint a hagyományos YouTube videóknál. A Google tájékoztatása szerint a streamek kereshetők lesznek, szerepelhetnek lejátszási listákon, megjelennek az ajánlott videók között, és védettséget élveznek a jogosulatlan használattal szemben. A Google együttműködik a tartalomszolgáltatókkal a mobil élmény finomítása érdekében, így például lehetőség van az élő chat lelassítására és a streaming minőség javítására a különféle eszközökön.

Mi több, a Google hivatalosan is elindítja új interaktív szolgáltatását, a Super Chatet annak érdekében, hogy segítse a tartalomkészítőket abban, hogy bevételekre tegyenek szert az élő adásokból. A Super Chat olyan funkció a digitális korban, mint amikor hajlandók vagyunk a színházban fizetni az első sorban lévő helyért: lehetővé teszi a rajongók számára, hogy a tömegből kiemelkedve élvezzék az élő adásokat, és felkeltsék a tartalomkészítők figyelmét azzal, hogy színnel kiemelt, a chat ablak tetejére akár öt óráig kitűzött üzeneteket vásároljanak, olvashatjuk a Google blogbejegyzésében. A Super Chat ily módon lehetővé teszi, hogy a tartalomkészítők új módon lépjenek kapcsolatba rajongóikkal, miközben keresnek egy kis pénzt. A szolgáltatás több mint 20 ország tartalomkészítői számára elérhető, és a Google azt ígéri, hogy nemsokára az összes youtuber közvetíthet majd élő adásokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.