Hirdetés
. Hirdetés

Hatalmas Java-boltot épít a Sun

|

Az Apple AppStore mintájára saját web-áruházat indít a Sun Java alkalmazások számára.

Hirdetés

A Sun Microsystems bejelentette, hogy az Apple AppStore mintájára egy saját web-áruházat indít Java nyelven írt alkalmazások számára. Így szeretnék egyrészt vonzóbbá tenni a programnyelvet, másrészt közelebb kerülni a magán- és a vállalati-felhasználókhoz, akik a bolton keresztül könnyedén vásárolhatnak majd Java-s alkalmazásokat.

Nagy sikerre számítanak a mikrofizetéses web-áruház megjelenésével, ami talán reális cél is lehet. Az Apple AppStore ugyanis nemrég, kilenc hónap után lépte át az egymilliárdos letöltési határt, amelyet a 21 millió iPhone és a 15 millió iPod Touch tulajdonos hozott össze.

 

 

java.jpg

 

A Sun viszont ennél sokkal nagyobb célközönséget tudhat maga mögött, hiszen saját számításaik szerint jelenleg 4,5 milliárd számítógépen, mobileszközön és egyéb kütyün futnak Java programok. Igaz Jonathan Schwartz, a Sun vezérigazgatójának elmondása szerint leginkább a számítógép-tulajdonosokat fogják megcélozni, ami még így is 1 milliárd felhasználót jelent. Nagyságrendekkel többet, mint amire az Apple tud alapozni.

Persze nem csak a potenciális vásárlók számát tekintve gondolkodnak grandiózus terveken, hanem a web-áruházon elérhető alkalmazások számát tekintve is. A Sun elmondása szerint e tekintetben körülbelül 7-szer, 11-szer fogják meghaladni az Apple boltját, a programozók azon tömegére alapozva, akik már évek óta írják Java programjaikat, s végre pénzzé tehetik azokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.