Hirdetés
. Hirdetés

Hatalmas pofont kapott a Huawei

|

Ausztráliában a ZTE-vel együtt nemzetbiztonsági okokból eltiltották attól, hogy 5G technológiát szolgáltasson.

Hirdetés

Hirdetés

Az ausztrál kormány eltiltotta a Huaweit attól, hogy 5G techológiát szolgáltasson az országban.

A kínai óriáscég a Twitteren tette közzé a hírt, miszerint a ZTE-vel együtt feketelistára kerültek. A cég szerint mindez a fogyasztókat fogja leginkább sújtani, mivel a Huawei világvezető az 5G-ben, és közel 15 éve biztonságosan és megbízhatóan szolgáltat vezeték nélküli technológiuákat Ausztráliában.

Az ausztrál kormány közleménye szerint kiterjedt vizsálat keretében tekintették át az 5G hálózatokat biztonsági kockázatait, és arra jutottak, hogy az 5G hálózatok biztonsága kulcsfontosságú a kritkus infrastruktúrák védelme érdekében.

A Huawei-el kapcsolatos ellenérzéseiket több forrás szerint az válthatta ki, hogy az ország hírszerzése szerint az óriáscég túl közel áll a kínai kormányhoz, amely esetleg kényszerítheti azt érzékeny adatok átadására. Emiatt már júliusban is arról lehetett hallani, hogy kitiltják a Huawei Technologiest a tervezett 5G szélessávú hálózat eszközeinek szállításától.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.