Hirdetés
. Hirdetés

Havidíjas virtuális-iroda a T-csoporttól

|

A Virtualoso eMail, Meeting, Work és Server segítségével jelentős költségmegtakarítást érhetnek el a kis- és középvállalkozások.

Hirdetés

A T-Systems sajtótájékoztató keretében mutatta be július elsején induló új szoftver, mint szolgáltatás (SaaS) megoldását, a Virtualoso-t, amellyel a kis- és középvállalkozások havidíjas előfizetés keretén belül kiválthatják az eddig önállóan üzemeltetett, költséges rendszereiket. Valamint költséghatékony módon olyan szolgáltatásokat is elérhetnek, amelyek eddig leginkább csak a nagyobb cégek számára volt elérhető.

 

 

virtualoso_workplace.jpg
 

 

A Workplace

A T-csoport képviselői szerint ugyanis immár a hazai piac is megéret a szolgáltatásként árult szoftverekre, főként hogy a vállalkozásokat a gazdasági klíma is arra ösztökéli, hogy csökkentsék költségeiket és növeljék erőforrásaik hatékonyságát. Ezt támasztja alá, hogy a Publicus Research felmérése szerint, a kkv-k vezetőinek 90 százaléka úgy véli: a recesszió legalább egy évig vagy még tovább el fog húzódni, így mindannyian hosszú távú megoldások után kutatnak. A gazdasági társaságok költségcsökkentési törekvései így elsősorban azokra a tevékenységekre irányulnak, amelyek nem tartoznak a fő profiljukba. Ide tartoznak a különböző informatikai és telekommunikációs szolgáltatások is. Ezekre a kiemelkedően fontos tételekre a vállalatvezetők közel fele - érthető módon - kevesebbet kíván költeni, mint korábban tervezte.

A T-Systems ezt igyekszik meglovagolni, hiszen a meglévő rendszerek optimalizálása mellett, az alkalmazások kiszervezésével igyekszik megszabadítani a vállalkozásokat a rendszerinformatikai feladatoktól. A Virtualoso szolgáltatásai többek között Microsoft alkalmazásokat, a Cisco WebEx nevű  webes csoportmunka megoldását, virtuális szerver szolgáltatást, jogtiszta szoftvereket, biztosítanak az ügyfeleknek, akik használat arányosan fizetnek az igénybe vett szolgáltatásokért.

Az online felületen megrendelhető Virtualoso szolgáltatások elindításához ráadásul, a vállalkozásoknak nem kell hűségnyilatkozatokat tenniük és belépési díjjal sem kell számolniuk. Amelyen felül akár egy rendszergazda bérköltségén is spórolhatnak, hiszen használatukhoz az alapvető informatikai jártasság is elegendő. A T-Systems ügyfélszolgálata pedig a nap 24 órájában a felhasználók rendelkezésére áll. Magyarországon ehhez hasonló szolgáltatások eddig csak nemzetközi honlapokon voltak elérhetőek, és kizárólag szolgáltatói kapcsolat (ügyfélszolgálat) nélkül működnek. Kezdetben négy szolgáltatás lesz elérhető a Virtualoso keretén belül:

Virtualoso eMail

A szolgáltatás segítségével a felhasználók a Microsoft Exchange funkciók előnyeit élvezhetik. Cégük kommunikációs rendszerét tehetik hatékonnyá a profi levelezőrendszerrel, a naptár funkcióval és a címjegyzékkel, amelyeket a munkatársak egymás között is megoszthatnak, számítógépen és mobiltelefonon egyaránt elérhetnek.  A felhasználók adatai folyamatosan mentésre kerülnek és visszatölthetők.  A vállalkozások ezzel a szolgáltatással, beruházás nélkül jogtiszta szoftverhez és magas szintű támogatáshoz jutnak. Az eMail havidíja 500 MB-os postafiók esetén 1990 forint fiókonként, míg 1 GB-nál 2690 forintot kell fizetni.

Virtualoso Meeting

A meeting szolgáltatás keretében telefonkonferencia és közös online munka valósítható meg. A felhasználók számítógépeiken keresztül virtuális tárgyalót hozhatnak létre, azaz ugyanabban a dokumentumban egyidejűleg dolgozzanak az egymástól távol lévő résztvevőkkel, folyamatos telefonos kapcsolat mellett. A szolgáltatás alapja az Egyesült Államokban évek óta piacvezető Cisco WebEx technológia.

A Meeting a telefonkonferencia és a képernyőmegosztás díjaiból épül fel. Előbbinél minden esetben a szervezőt terhelik a költségek, akinek 199 forintba kerül minden résztvevő, amihez hozzá adódnak még természetesen a telefonhívások díjai. Ezen túl a virtuális konferencia esetében az előbbi díjakhoz hozzáadódnak a megosztás - igény szerint választható havidíjad (1-5 felhasználóig 19.500 forint/résztvevő, e fölött 13.650 forint/résztvevő) és percdíjas költségei (75 forint/perc/résztvevő).

Virtualoso WorkPlace

A WorkPlace egy olyan online felület, amely a közös dokumentumok tárolására és megosztására alkalmas. A Microsoft SharePoint alapú szolgáltatással a felhasználók az arra felhatalmazott kollégák, partnerek, vagy ügyfelek számára akár távolról is elérhetővé, vagy szerkeszthetővé tehetnek dokumentumokat - például közérdekű híreket, formanyomtatvány tárakat, jogszabály gyűjteményeket vagy projekt oldalakat. A T-Systems prospektusa szerint a Workplace havidíja cégenként 2990 Ft/GB, amelyhez korlátlan számú felhasználó rendelhető.

Virtualoso Server

A szerver szolgáltatás igénybe vétele esetén, a vállalkozásoknak nem szükséges saját szervert vásárolniuk, illetve azt magas költséggel és kockázattal üzemeltetniük. A szerver kapacitás folyamatosan bővíthető a cég IT igényeinek megfelelően. A távolról üzemeltethető, virtuális szerver kiemelkedő biztonságot, az adatok korszerű tárolását és leállás-mentes működést garantál. A Virtualoso Server két csomagban igényelhető. Az alapcsomag 50 Mbps sávszélességet, 512 MB RAM memóriát és 20 GB tárhelyet tartalmaz, havidíja Windows Server esetén 14.300 forint, Windows Server Web Edition-nál 14.690 forint, míg Linux és BSD-nél 11.700 forint. Mellette a Server Plus szolgáltatás díja egy kicsit magasabb (Windows Server 20.100, Web Edition 20.490, Linux 17.500 forint), ám cserébe az előfizetők 100 Mbps-os sávszélességet, 1024 RAM-ot és 40 Gb tárhelyet kapnak. Utóbbi minden előfizetés esetén külön díj ellenében bármikor növelhető.

A T-Systems idén további bérlehető informatikai alkalmazások piacra vitelét tervezi, elősegítve a korábban csak nagyvállalatok számára elérhető, hatékonyságot javító megoldások elérését a kkv szektor számára.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.