Hirdetés
. Hirdetés

Hazánk kimaradt az Office 2010 akcióból

|

A cégek már május 12-én megvásárolhatják a programcsomagot. A 64 bites verzióval érdemes vigyázni!

Hirdetés

A korábbi pletykáknak megfelelően Jevon Fark, a Microsoft Office termékmenedzsere a TechNet blogján bejelentette, hogy március 5-től elindult a szeptember 30-áig tartó Office 2010 előértékesítési akció. A program keretén belül az Office 2007 vásárlói - a fenti időszak alatt - ingyenes frissítési lehetőséghez jutnak a júniusban megjelenő új irodai csomagra, így térítésmentesen válthatnak az új verziója.

 

office2010.jpg


A részvétel feltétele vagy egy Office 2007, vagy egy a programcsomaggal előretelepített gép megvásárlása, amelynek a 25 jegyű kódját ezt követően érvényesíteni kell a Tech Guarantee oldalán legkésőbb Október 31-ig, végül a letöltéshez egy érvényes Live ID azonosító is szükséges. Értelemszerűen, aki nem rendelkezik utóbbival, annak létre kell hoznia egyet. Ezt követően pedig várni kell, hogy az Office 2010 megjelenjen az adott országban, az adott nyelven, hogy le lehessen azt ingyenesen tölteni a Microsoft oldaláról, illetve akiknek ez nem szimpatikus azok házhozszállítást is kérhetnek.

Korlátozások

Csábítóan hangzik, s talán némely olvasónkban felmerülhet a programban való részvétel gondolata. Nos, számunkra rossz hírünk van, hiszen a program gyakran ismételt kérdéseinél több olyan kitétel is megtalálható, amelyek alapján a hazai felhasználók nem élvezhetik ki az előértékesítés előnyeit. Elsőként is a program csak 12 nyelvű változatnál lesz elérhető (például angol, német, francia, spanyol és olasz), amellyel rendelkeznünk kell, hogy váltani tudjunk. Az ingyenes csere lehetőségénél ráadásul meglehetősen nagy a szigor. Nem lehet nyelvet váltani, és csak az Office 2007 megfelelő változatára lehet frissíteni. Magyarán az Office 2007 Basic és Standard kizárólag 2010-es Home and Business, a Home and Student csak azonos megfelelőjére, míg a Small Business 2007, a Professional és az Ultimate csak Office Professional 2010 kiadásra lesz frissíthető.

 

20091210-office-2010-beta-teszt-betatelep1.png
 

 

E mellett megkötés még, hogy például a mennyiségi licencvásárlók nem vehetnek részt a programban, míg egy magánszemély összesen 25 darab Office kiadás esetén érvényesítheti a frissítési opcióját. Vagyis a fentiek alapján valószínűleg kevés olyan cég lesz, amely rohanni fog idegen nyelvű Office példányt vásárolni, hogy később ingyen frissíthessen. S még ha meg is teszi, akkor is elképzelhető, hogy pórul jár, hiszen a regisztráláshoz szükséges weboldal hazánkban nem érhető el, így nem igényelhet egy új példányt sem.

Óvatosan a 64 bittel!

Érdekesség még, hogy a program gyakran ismételt kérdéseinél a Microsoft arra figyelmezteti a felhasználóit, hogy egyelőre ne telepítsék az Office 2010 64 bites verzióját, mert sok beépülő modul még nem kompatibilis vele (például az Outlook Social Connector). "Azt ajánljuk felhasználóiknak, ha lehetséges, inkább a 32 bites Office 2010 verziót telepítsék 32 és 64 bites operációs rendszereikre, mivel több beépülő funkció nem működik megfelelően 64 bit alatt" - írják a redmondi szoftvercég illetékesei.

Jevon Fark bejegyzése szerint egyébként az üzleti felhasználók már május 12-én kezükbe kaparinthatják az Office 2010 és a SharePoint Server 2010 példányaikat, míg a korábbi bejelentésnek megfelelően a magánfelhasználóknak ellenben egészen júniusig kell várniuk arra, hogy a Microsoft Office 2010 kiskereskedelmi forgalomban is megjelenjen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.