Hirdetés
. Hirdetés

Helyettünk fordít a Gmail

|

A levelezőrendszerben immár elfejthetjük a nyelvi korlátokat, hiszen a Google lefordítja helyettünk a leveleket.

Hirdetés

A Google bejelentette, hogy a Gmail Labs-on belül elérhetővé tette automatikus fordító alkalmazását. Az Üzenetfordításnak köszönhetően a jövőben a felhasználók számára már az általuk nem beszélt, idegen nyelvet használó ismerősökkel való levelezés se okozhat majd gondot. A szolgáltatás a Google Translate technológiáján alapul, így ebben az esetben is, csakúgy, mint a webes Translate szolgáltatásnál,  a szövegek akár 41 különböző nyelvre lefordíthatóak.

 

 

google_translate.jpg
 

 A kép forrása: gmailblog.blogspot.com


A levelek fordítása mellett, szintén a Google Translate technológiáját használva, a Google az idegen nyelvű chatelést is támogatja. Ugyan magyar nyelven még nem elérhető, de jó ideje léteznek úgynevezett "fordító robotok" is. Ezeket a Gtalk ismerősök közé lehetséges felvenni, s ezután a beírt szöveget a megadott nyelvre lefordítva válaszolja vissza, így gyorsan, a chat-alkalmazáson belül lehet a fordításokat elvégezni, megkönnyítve az idegen ajkúakkal való beszélgetést.

Habár a Google Translate fordítóprogramot bárki elérheti az interneten, az Üzenetfordítás alkalmazás csak a Gmail felhasználók számára adott. A funkciót a Gmail fiók, Labs kísérleti jellegű alkalmazásai között lehet engedélyezni. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.