Hirdetés
. Hirdetés

Helyreállt a béke Kínában

|

Néhány nappal Steve Ballmer kínai találkozója előtt ismét elérhető a Microsoft Hotmail szolgáltatása a kínai felhasználók számára is.

Hirdetés

Az üzemzavar két héten keresztül tette módfelett morcossá a kínaiak tízezreit. Több felhasználó is a nagy rivális, a Google szolgáltatására pártolt át, s egy részük vélhetően a szolgáltatás helyreállítása után sem kíván visszatérni a Hotmail-hez.

A Microsoft szerint a nem meghatározott technológiai hiba a kínai szolgáltatóknál lépett fel, a felhasználók azonban meglehetősen eltérően véleményen vannak: sokan a kínai állami internet-cenzúra kezét látják a kéthetes üzemszünetben. Ez nem lenne példa nélkül álló eset, hiszen a kínai kormányzat már többször blokkolt "helytelen tartalmakat" publikáló weboldalakat, illetve a kínai internet-piacra belépni kívánó cégek saját cenzúrarendszer kidolgozására kényszerülnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.