Hirdetés
. Hirdetés

Helyreállt a rend Kispesten

|

A Magyar Telekom határidőn belül helyreállította a XIX. kerületben megrongálódott vezetékes hálózati összeköttetéseket.

Hirdetés

A telefontársaság hétfői közleménye szerint a Magyar Telekom ügyfelei ismét zavartalanul használhatják a vezetékes telefon- és internetes szolgáltatásokat, melyek egy február 25-én végrehajtott bűncselekmény következményeként váltak elérhetetlenné. A szakemberek február 26-án elsőként a bérelt vonali hálózatot és a Giro Zrt. banki tranzakciós hálózatát, valamint a rendőrség és a tűzoltóság vonalait helyezték újra üzembe. A többi megrongált hálózati összeköttetés helyreállítására végül március 1-jén este 19 óráig, azaz a vállalt 8 napos határidőn belül került sor. Ezt követően tesztelték a szolgáltatások hibamentes működését, hétfőtől pedig ismét valamennyi előfizető zavartalanul használhatja a vezetékes telefon- és internet-szolgáltatásokat.

Időközben a hétvégi szélvihar következtében az érintett területen néhány tucat további vezetékes vonal is meghibásodott. Ezeket a vonalakat a szolgáltató ígérete szerint rövidesen helyreállítják. A MT a hatályos Általános Szerződési Feltételeiben foglaltaknak megfelelően a szolgáltatás havidíjának a szolgáltatáskiesés idejére eső arányos részét jóváírja ügyfeleinek a telefontársaság a következő számlán.

A vállalat azt is jelezte, hogy a hasonló bűncselekményekkel összefüggő károkozások megelőzése érdekében továbbra is fenntartja biztonsági intézkedéseit, emellett támogatja a kábellopások letörésére irányuló hatósági és önkormányzati kezdeményezéseket.

(MTI)


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.