Hirdetés
. Hirdetés

Hét funkció, amit az Androidtól „vett kölcsön” az iPhone 7

|

Úgy tűnik, ösztönzőleg hatott az Apple-re néhány innováció, amelyet az Android-mobilok gyártói vezettek be az elmúlt években.

Hirdetés

Kettős hátoldali kamera
Az LG G5, a Huawei P9 és a HTC One M8 (már 2014-ben) kettős hátoldali kamerával büszkélkedhet, ami az iPhone 7 Plus nagy újdonsága.

Búcsú a fejhallgató aljzattól
A Moto Z-nél a Lenovo már megszabadult a hagyományos fejhallgató csatlakozótól az ultravékony konstrukció kialakítása érdekében. De híján van a csatlakozónak az Oppo R5 és a LeEcco Le Max 2 is.

Víz- és porállóság
A Samsung-féle Galaxy mobilok már néhány generáció óta vízállóak, a legújabb modellek - Galaxy S7, S7 Edge és Note 7 (ha éppen nem gyullad ki) - pedig az IP68 előírásoknak megfelelő víz- és porállósággal rendelkeznek. Az Apple IP67-es minősítése elmarad ettől.

Sztereó hangszórók
Az androidos okostelefonokon már nagyon régen megjelentek a sztereó hangszórók. Így például a HTC One első és második kiadása (M7 és M8) egyaránt jó minőségű sztereó hangszórókkal került forgalomba.

Négymagos CPU, kis és nagy magokkal
Az új négymagos A10 lapka két nagyteljesítményű és két alacsony fogyasztású magot tartalmaz. Ez a megoldás először az ARM-féle big.LITTLE technológiával jelent meg még 2013-ban. A négymagos lapkák meglehetősen elterjedtek az Android-telefonokban, mondhatni, a vezető modellek alapszolgáltatásai.

Gyorsabb LTE
Mivel mindenki gyorsabb mobilinternetre vágyik, az Apple az iPhone 7-nél az LTE Cat6-ról Cat9-re váltott, ami azt jelenti, hogy 450 Mb/s-os sebességgel szörfölhetünk a világhálón (a korábbi 300 Mb/s helyett), ha erre felkészített mobilhálózatra csatlakozunk. A Galaxy Note 4 évekkel ezelőtt tudta ezt, a mai prémium kategóriájú Android-mobilok pedig ugyancsak támogatják ezt a sebességet.

32 gigabájtos minimális tárhely
Ezt a lépést már évekkel ezelőtt megléphette volna az Apple. A jelenlegi minimális tárhelyméret az új iPhone-modellek esetében 32 gigabájt, szemben a korábbi meglehetősen szerény 16 gigabájttal. Akinek pedig a lehető legnagyobb méretű tárhelyre van szüksége adatai és alkalmazásai számára, az megvásárolhatja a 256 gigabájtos változatot mind az iPhone 7, mind az iPhone 7 Plus esetében. Ami az Android-mobilokat illeti, ezeknek már régóta erősségük a nagyméretű, illetve bővíthető tárhely. Így például a Galaxy S7 és S7 Edge bár csupán 32 gigabájtos tárhellyel érkezett, és SD kártyával ezt bővíteni tudják a nagyobb tárhelyre vágyó felhasználók.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.