Hirdetés
. Hirdetés

Hi-Tech luxushajó Cisco technológiával

|

A világ legnagyobb luxushajóját, az Oasis of the Seas-t a Cisco mobil és digitális médiatechnológiájával szerelték fel.

Hirdetés

A Cisco és a Royal Caribbean International bejelentette, hogy az Oasis of the Seas, a világ valaha épült legnagyobb és legmodernebb luxushajója az integrált mobil és digitális médiatechnológiáknak köszönhetően műszaki szempontból is a legfejlettebb luxushajójaként rója majd a vizeket.

A 16 emelet magas, 5400 utas kényelmes elhelyezésére alkalmas hajón a Cisco egységes  vezeték nélküli hálózata a legmodernebb szolgáltatásokat támogatja.  

A hajó valamennyi pincére vezeték nélküli POS-készüléket használ, így a vendégek a hajón bárhol kényelmesen fizethetnek az igénybe vett szolgáltatásokért.

Az Oasis legénysége mintegy ezer Cisco vezeték nélküli IP-telefont használ (7925G típus), amellyel a hajó bármely részén elérhetőek.

ciscohajo_1.jpg


Az utasok bérbe is vehetnek egy-egy ilyen vezeték nélküli telefont utazásuk időtartamára. A vezeték nélküli hálózaton nem csak felhívhatják egymást vagy szöveges üzeneteket küldhetnek, hanem például megtekinthetik az aznapi programokat is.

A hálózat egyben valós idejű helymeghatározásra is használható, így például a gyermekek számára szervezett programok résztvevői egy olyan azonosító címkét kaphatnak, amely a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül mutatja meg a szülőknek, hogy gyermekük a hajó melyik részében tartózkodik.

A több mint 900 Cisco vezeték nélküli elérési pont biztosítja a hajótest teljes wifi lefedettségét, így a hajón töltött idő alatt folyamatosan elérhető minden szórakozási lehetőség és szolgáltatás.



A Cisco ASA (Adaptive Security Appliance – adaptív biztonsági készülék) szavatolja a hálózat teljes körű biztonságát, emellett nagy teljesítményű tűzfalas szolgáltatást és virtuális magánhálózati kapcsolatot is biztosít.

A Cisco hálózaton működő digitális médiarendszerek számos szórakoztató és információs tartalmat biztosítanak: A hajón több mint 300, hálózatba kapcsolt interaktív digitális médiafelület található, amelyen a vendégek például megtekinthetik az éttermek menüit és a szabad asztalok számát, videókat nézhetnek a gyógyfürdő szolgáltatásairól vagy elolvashatják a színházak programajánlatát.

Az Oasis több mint 2700 kajütjének mindegyikét kiváló hang- és képminőségű IPTV-vel szerelték fel. Az IPTV-szolgáltatás még zord időjárási körülmények között is jó minőségben teszi elérhetővé a televíziós csatornákat.

A hálózat tervezését és telepítését a Cisco két finn partnere az Insight, valamint a Cygate Finland végezte. A hajó nagyjából ötször nagyobb, mint a legendás Titanic volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.