Hirdetés
. Hirdetés

Hibrid oktatással indul az ősz az ELTE-n

|

A járványügyi készültségre tekintettel a jelenléti és a digitális oktatás kombinációjában indul a tanév az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az őszi szemeszterben. Az online órák mellett lesznek olyan kurzusok is, amelyeken személyesen kell részt venniük a hallgatóknak, ezeknél azonban kötelező lesz a maszkviselés és a védőtávolság betartása.

Hirdetés

Azok a hallgatók, akik bármilyen okból veszélyeztetettek, kérvényezhetik, hogy tanulmányi kötelezettségeiket kizárólag online teljesíthessék a hibrid rendszeren belül is. Azon hallgatók számára pedig, akik esetében nem áll fenn kockázat, és így részt vehetnek a személyes jelenlétet igénylő kurzusokon, érvényben lesznek a maszkviselés és a biztonságos távolságtartás szabályai.

Az egyes karok a szervezeti és képzési struktúrájuknak megfelelően nagy döntési szabadsággal rendelkeznek a tanrendjük összeállításában.

Az online kurzusok lehetnek szinkron (valós időben zajló) és aszinkron (teljesítésük nem igényel egyidejű jelenlétet a hallgató és az oktató között), ennek meghatározása a kar, illetve az oktató hatásköre lesz.
A most elkészült sajátos Tanulmányi és Vizsgaszabályzat (TVSz) a hibrid oktatásról elsősorban a szorgalmi időszakra rendelkezik, a vizsgaidőszakra vonatkozó szabályokat a tavaszi TVSz rendelkezéseinek felülvizsgálatával később hozza majd meg az egyetem.


A tavaszi veszélyhelyzet alatt elrendelthez hasonló, általános távolléti oktatás csak abban az esetben lesz az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a 2020/2021-es tanév őszi félévében, ha a hallgatók fizikai jelenlétét kizáró kormányzati döntés születik, vagy a járványügyi helyzet ezt indokolja.

Hirdetés
Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.