Hirdetés
. Hirdetés

Hidrogén-üzemű játékok

|

A világ harmadik legnagyobb játékgyártója kezdi termelni a Horizon Fuel Cell fejlesztésére épülő autókat.

Hirdetés

A Horizon Fuel Cell Technologies nevű cég H-Racer játékautója még 2006-ban mutatkozott be. A 16-17 centi hosszú, hidrogén-meghajtású járgányhoz saját "töltőállomás" is jár, amely napelemmel működik - a párosítástól az alternatív energiaforrások szerelmeseinek valószínűleg a szemük is könnybe lábad. A H-Racer egyébként három percig bírja egyetlen töltéssel. Az autót és a többi kelléket tartalmazó csomag ára tavaly 80 dollár volt.

A Gearlog beszámolója szerint a Horizon Fuel Cell most megállapodott a Hong-Kongban működő Wah Shing Toysszal, a világ harmadik legnagyobb játékgyártójával. A vállalat ugyanis nem mérgező és újrahasznosítható energiaforrással rendelkező, hidrogén-meghajtású játékszereket kíván piacra dobni, amihez a Horizon Fuel Cell megoldását használná fel.

horizon2.jpg

Mielőtt a játékokba szerelt akkumulátorok jelentőségét lefitymálnánk, érdemes figyelembe venni, hogy csak a játékszerek önmagukban évente 100 millió darab alkáli (alkaline) elemet fogyasztanak el világszerte. A Wah Shing Toys jelentősége igen nagy ezen a piacon, hiszen eladásaival évente 60 millió dollárt termel, így jelentősen hozzájárulhat az új, hidrogén-alapú technológia demisztifikálásához és elterjesztéséhez. Természetesen a valóban jelentős változás a valódi, életnagyságú hidrogén-üzemű járművek megjelenése lenne, de a Horizon-Wah Shing megállapodást is felfoghatjuk egy apró előrelépésnek ezen a területen.

horizon3.jpg

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.