Hirdetés
. Hirdetés

Hivatalos a Windows Azure ára

|

Az ősszel megjelenő cloud operációs rendszer tarifája nagyjából megegyezik a Google és az Amazon áraival.

Hirdetés

A Microsoft a New Orleansban zajló World Partner Conference keretén belül bejelentette cloud operációs rendszerének, a Windows Azure-nak árazását, amely nagyjából megegyezik a fő két konkurens - a Google és az Amazon - tarifáival.

 

 

azure.jpg


A platform havi előfizetési díjért vehető majd igénybe, programozása óránként 12 centbe fog kerülni, az adattárolásért 15 centet kell gigabájtokként fizetniük a cégeknek, míg minden tízezredik végrehajtott művelet után további 1 centet számol majd fel a szoftvercég. Az SQL Azure két változatban vehető majd igénybe. A Web Edition 9,99 dolláros, a Business Edition 99,99 dolláros havidíjért lesz elérhető. Míg a .Net Services esetében 0.15 centet számolnak majd fel minden 100 ezredik utasítás után. Mindegyik szolgáltatásnál ezen felül az adatforgalom 0,15 dollárba fog kerülni gigabájtonként.

Így egy olyan cégnek, mely a Windows Azure-t napi öt órát használja, 18 dollárt kell majd havonta fizetnie. S ha mondjuk közben 80 gigabájt forgalmat generál, az további 10 dollárt jelel majd, átlagosan 12,5 centtel számolva. Összességében 28 dollárét így a felhasználók hosztolt webes szolgáltatásokat vehetnek igénybe és adataikat a Microsoft szerverein tárolhatják.

 

azure_ar.jpg


Mire képes a Windows Azure?

A Windows Azure ugyanis nem más, mint a Microsoft új, cloud computing operációs rendszere, amellyel a fejlesztők a már meglévő Microsoft programozási nyelvekkel olyan alkalmazásokat hozhatnak létre, amelyeket a redmondi cég szerverein tárolva és futtatva bárhonnan elérhetnek a felhasználóik, ahelyett hogy azt egy előre telepített, saját maguk által fenntartott szerveren tennék mindezt. Vagyis a vállalkozások költséghatékonyan hozhatnak létre maguknak internetalapú programokat, anélkül hogy drága szerverparkot kellene fenntartaniuk. A fejlesztőnek pedig csak az algoritmussal kell törődniük, a környezettel nem. Hogy miként gondolnak rá Redmondban, arról mindent elmond Ray Ozzie, a cég vezető szoftverfejlesztőének a mondatai, aki anno úgy fogalmazott: "A Microsoft életében mérföldkőhöz értünk".

 

 

windows_azure.jpg


Az ősszel megjelenő Azure-on belül több alkalmazás bújik meg. A felhasználók könnyedén tárolhatják és oszthatják meg dokumentumaikat és fényképeiket másokkal (Live Sevices), munkafolyamat és hozzáférés kezelési szolgáltatásokat futtathatnak (.NET Services), adatbázisokat kezelhetnek (SQL Services), valamint hatékonyabb csoportmunkát, és dokumentumkezelést is kialakíthatnak (SharePoint Services, Dynamics CRM Services).

Bővebb információ a Windows Azure-ról a Microsoft weboldalán található.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.