Hirdetés
. Hirdetés

Hogy is van a vakbél spanyolul?

|

35 nyelv egyetlen kórházon belül - ezt már valóban kihívásnak lehet tekinteni. A San Francisco General Hospital páciensei a statisztikák szerint összesen ennyi nyelven szólnának az orvosokhoz, nővérekhez.

Hirdetés

Ez természetesen külső segítség nélkül nem menne, így tolmácsok közvetítésével történik a beszélgetés. A meglehetősen költséges eljárást most két kórház a videokonferencia-technológiával fejleszti tovább. A friscói kórház az oaklandi Alameda County Medical Centerrel összefogva 1,5 millió dolláros projektet indított el, Video Medical Interpretation (VMI) néven. A két kórház pácienseinek fele nem vagy alig beszél angolul, így mindkét helyen számos tolmácsot foglalkoztatnak. A két intézmény egymás tolmácsainak szabad kapacitását használja ki, video távhívás segítségével.

A számítások szerint a távoli tolmácsolás csaknem évi félmillió dolláros költségcsökkenést hozhat. A betegek hamar megszokták és elfogadták a monitorokon és webkamerákon alapuló távtolmácsoló rendszert. A rendszer a Cisco Systems útválasztóit és IP-telefon megoldásait, illetve a Tandberg 1000 MXP videokonferenciarendszert használja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.