Hirdetés
. Hirdetés

Hogy szúrd ki az online csalót?

|

A profilozás nem csak sorozatgyilkosságoknál működik, a világháló szélhámosait is segít leleplezni.

Hirdetés

A chippel ellátott EMV hitelkártyákat nehezebb klónozni, ezért egyre több csaló helyezi át működési területét az internetre. Van valamilyen közös ismertető jegyük, ami alapján kiszúrhatjuk őket? A Sift Science szerint igen! A biztonsági szoftvereket fejlesztő cég 1,3 millió olyan, 2014 és 2015 augusztusa között lebonyolított tranzakciót elemzett, amelynek számlázási vagy szállítási címe az Egyesült Államokban volt, és megnézte a felhasználók nemét, illetve életkorát is.

Az eredmény meghökkentő volt: azok a felhasználók, akiket a rendszer 85-90 évesnek mutatott, 2,5-szer nagyobb valószínűséggel bizonyultak csalóknak, mint az átlagfelhasználók.  Persze nem arról van szó, hogy támad a nyugdíjas kommandó, csupán kevésbé vagyunk bizalmatlanok az idős emberekkel szemben, és az online csalók ezt használják ki, amikor hamis személyiséget kreálnak.

Kiderült továbbá, hogy a tipikus online csaló inkább férfi, mint nő, és jobbára munkanapokon támad. Kedvenc időpontja a hajnali 3, és kis tételekben utazik: a lenyúlt összeg általában nem éri el a 20 dollárt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.