Hirdetés
. Hirdetés

Nyomtatók szokatlan feladatokra - 1. rész

|

A nyomtatóról a hagyományos, klasszikus asztali nyomtatók jutnak eszünkbe, pedig a nyomtató sokféle lehet, ahogy egy számítógép is. Van kicsi, nagy, hordozható, asztali, otthoni vagy „ipari” felhasználásra fejlesztett, speciális megoldásokra tervezett, színes, vicces...

Hirdetés

Sorozatunk első részében egy olyan típust mutatunk be, amelyet valaki kezében megpillantva talán nem is a nyomtatás jut először eszünkbe. A nyomtatók egyik speciális csoportja a P-touch. A Brother kínálatában megtalálható P-touch készülékek feliratozó és címkéző gépek, melyek közt találunk kézi, hordozható, asztali, PC-re köthető modelleket.

 

brother pt1000 cimke nyomtato

Az olcsó PT-1000 kézi címkenyomtató használata igen egyszerű


A P-touch által nyomtatott címkék különleges tulajdonságokkal bírnak. Számtalan szigorú minőségi tesztnek vettetnek alá, hiszen sok esetben extrém körülményeknek (téli fagy, nyári forróság, napsütés, csapadék, vegyszerek) is ellen kell állniuk.

 

brother pt9500 professzionalis cimkenyomtato

Az asztali, professzionális címkenyomtatók nem csak irodában,
de például az iparban és a raktározásban is igen jól használhatók


A címkék kiválóan ellenállnak a kopásnak, az extrém hőmérsékleti viszonyoknak, a fakulásnak, a víznek és vegyi anyagoknak, emellett különlegesen erős tapadásúak, alkalmasak akár sík, akár nagy vagy kismértékben ívelt felületre ragasztásra, megtapadnak a sima, és nem sima felületeken is. A szalagok rengeteg különböző variációban kaphatóak, az átlátszótól a neon színeken át az ezüstig, 3,5 mm szélességűtől a 36 mm szélességűig.

 

brother tartos cimke

Szélsőséges körülményeknek is ellenálló feliratozás készíthető

 

A kiváló tulajdonságok és sokféle típusú címkének köszönhetően számtalan területen használható a címkéző. Otthon CD-, DVD, fűszer, befőtt, fagyasztott ételek, vegyszerek, postaláda, iskolai füzetek, dobozok, szerszámos láda, kulcs feliratozásra, vagy akár ruhacímke készítésre is. Irodában mappa feliratozásra, postázási, kartotékrendszer címkéinek készítésére, figyelmeztető jelek nyomtatására, árazásra, leltári számok, széria számok elhelyezésére, kapcsolók feliratozására, címzéshez etikett nyomtatásra, rendezvényekre kitűzhető, illetve ruhára ragasztható névtáblák készítésére.

brother p-touch labels

Meglepően bőséges címkeválaszték elérhető a speciális nyomtatókhoz
 

Emellett olyan speciális területeken is használható, mint hálózatok, vezetékek, biztosítékok feliratozása, így kiváló segítség szerelőknek.


A P-touch 7500VPt és a P-touch 7600VP kézi címkenyomtatót kifejezetten villanyszerelőknek, klímaszerelőknek, karbantartóknak fejlesztették. A berendezés megkönnyíti a karbantartást és lényegesen nagyobb biztonságot garantál, hiszen egyértelműen feliratozott, figyelmeztető jelekkel ellátott kábelek, elektromos vagy hálózati komponensekkel találkozik a szerelő.


A nyomtatók háttérvilágítással vannak ellátva, így az LCD kijelző sötét helyen is könnyen olvasható. Mindkét modell automatikus számozásra képes, így hasznos segítség nagyobb kábelkötegek esetén is. 164 szimbólumot (beleértve a szokványos hang/kép szimbólumokat is) képes nyomtatni, emellett a kívánt, PC-ről rátöltött logót is kinyomtatja. A továbbfejlesztett vágórendszere alkalmas a címkék megfelelő hosszúságúra vágására, ehhez nincs szükség egyéb eszközre, ollóra. A gyakori címke típusokat pedig egy gombnyomással újranyomtatja.


A készülékek ABCD numerikus billentyűzettel rendelkeznek, alkalmasak vonalkód nyomtatásra, övszíjjal könnyen rögzíthetőek és ceruzaelemmel, akkumlátorral, hálózati adapterrel is üzemeltethetőek.


Sorozatunkat hamarosan újabb furcsa, speciális nyomtatók bemutatásával folytatjuk!

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.