Hirdetés
. Hirdetés

Hogyan nyomtassunk olcsón kisirodában?

|

Az olcsó nyomtatásért számoljunk le a mítoszokkal

Hirdetés

A nyomtatási lehetőség megteremtése létfontosságú egy jól működő irodában, de odafigyelés nélkül csak a pénzünket szórjuk el. Elsősorban tisztában kell lennünk azzal, hogy nagyjából mennyit nyomtatnánk egy hónapban, ehhez körülbelül mennyi kellékanyag szükséges, illetve a fogyasztást sem árt ismerni – a komolyabb gépek áramfelvétele komolyan pörgeti a villanyórát. Mérjük fel tehát igényeinket és annak megfelelően válasszunk megoldást.


Általában a nagyobb olcsón dolgozik, kivéve, ha csak igazán alacsony volumenre van szükségünk. Gyakori hiba mini irodákban, hogy egy alacsony kihasználtságú nagy gép dolgozik, ami feleslegesen pazarolja az áramot. Ehelyett érdemes egy kisebb teljesítményű és szervizköltségű, energiatakarékosabb gépet választani, ami ugyan lassabban és drágábban nyomtat ki egy oldalt, de összességében véve olcsóbban jön ki az üzemeltetése.

 

 

epsonb500inkjetbusinessnyomtato.jpg

 

 Az üzleti tintasugaras kis terhelés esetén bizony olcsóbb, mint a lézernyomtató

 

 

Általános tévhit, hogy a lézer mindig takarékosabb és gyorsabb, mint egy direkt irodai felhasználásra szánt tintasugaras gép. A modern tintasugaras készülékek havi 3000 oldalas
terhelés esetén nagy kapacitású patronnal sokkal alacsonyabb lapköltséggel, akár fél vagy harmad áron dolgoznak, mint a lézerek. Áramfogyasztásuk csak töredéke a tonert felolvasztani kénytelen lézer- és led nyomtatóknak és sokoldalúbbak, ugyanis fotónyomtatásban egy nagyságrenddel jobb minőségre képesek. A lézernyomtató gyorsasága csak abban az esetben jelentkezik, ha egyszerre sok oldalt kell nyomtatni, a 2-3 lapos nyomtatások során az irodai tintasugaras gépek gyorsabbak, efelett a lézerek erősen elhúznak teljesítményben. Az új tintasugaras festékanyagok némelyike már kijelölőfilc- és vízálló, de azért ebben még a toneres technológia a jobb. Ki kell, hogy zárjuk a tintasugarast a masszív terhelés vagy a nagy fedettségű kétoldalas nyomtatás esetén, ilyenkor ugyanis modelltől és tintától függően átnedvesedhet a papír vagy csökkent fedettséggel és gyengébb minőségben készülnek az oldalak.


Nagyobb irodák esetében illetve igényeink növekedtével sem érdemes több nyomtatót üzembe állítani, ehelyett egy darab nagy hálózati multifunkciós jelentheti a kifizetődő megoldást.  Amennyiben az igényeink miatt elkerülhetetlen a nagy gép üzemeltetése, jobban járunk, ha nyomtató helyett nyomtatóbérleti szolgáltatást vásárolunk. Ez mindent magában foglal (a gépet, szervizt, kellékanyagot és kiszállást), nekünk csak a bérbeadó cég által kiszabott lapköltséget (forint/kinyomtatott lap) és papírt kell kifizetni.


Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.