Hirdetés
. Hirdetés

Hogyan vegyünk céges mobilt?

|

Egyre fontosabb, hogy mindent tudjon a mobilunk, ezért az okostelefonok többségét a cégek és a kisvállalkozók vásárolják. Mit tartsunk szem előtt a beszerzéskor?

Hirdetés

Szinte naponta jelentenek be a telefongyártók új modelleket. A csillogó kínálatban nehéz eldönteni, hogy mire is kell odafigyelni, ha céges készüléket szeretnénk vásárolni? Mennyit áldozzunk egy új modellre? Hogyan csökkenthetjük a költségeket már beszerzéskor?

A kiválasztás szempontjai
Nagyon fontos, hogy a telefont, úgy válasszuk ki, hogy a tervezett feladatokra optimális megoldást nyújtson. Mit is jelent ez? Semmiképpen se ugorjunk bele a különböző akciókba csupán azért mert 5 forintért új készüléket kapunk a régiért.

Az akciókban szereplő készülékek többsége általában nem is a felsőkategóriás készülékek közé tartozik, ennek ellenére érdemes a szolgáltatónkat megkérdezni, ha nagyobb beszerzést fontolgatunk.

Az optimális modellválasztás titka az ár/teljesítmény/szolgáltatás háromszögben keresendő. Nem biztos, hogy a legdrágább készülékre van szükségünk, ha céges mobilt szeretnénk adni kollegáink kezébe, de a középkategóriás készülékek alá sem érdemes menni csupán anyagi szempontokat fontolgatva.

Felesleges funkciók?
A divatos telefonok csillogó szolgáltatás-arzenálja általában tucatnyi felesleges funkcióval kápráztatja a felhasználókat, cégünknek azonban legtöbbször nincs szüksége MP3 lejátszóra, űrjátékokra, vagy sokmegapixeles kamerára.

Ezzel szemben az asztali gépünkkel jól szinkronizálható telefon sokszor kiterjesztheti az irodánk lehetőségeit, s a mobilitás minden előnyét és hátrányát megtapasztalhatjuk egy internet képes készülék beszerzésével. A céges levelezés többsége Microsoft Exchange és IBM Lotus Domino rendszerek alatt fut, érdemes erre is odafigyelni, hiszen utólag nehéz áthidalni egy ilyen kompatibilitási hiányosságot.

Az e-mailjeink fogadására tökéletes készülékek kijelzője legtöbbször viszont még mindig nagyon kicsi arra, hogy hatékonyan internetezzünk. Ha csak rá szeretnénk nézni bizonyos oldalakra arra általában viszont elegendő.

Nem írógép, nem laptop
Semmiképpen se várjunk a mobilunktól többet, mint a sebességre kihegyezett PC-nktől.
Ennek ellenére a legtöbb okosmobil kompatíbilis a Microsoft Word, az Excel, a PowerPoint dokumentumokkal, képes PDF-ek beolvasására és legtöbbször képnéző/manipuláló program is található rajta.

Természetesen a notesz, a naptár, a számológép és a határidőnapló funkciók mindegyike elmaradhatatlan a céges mobil eszköztárából.

smartphonesnagy.jpg


A céges mobil nem laptop, nem fogunk cikkeket gépelni rajta, s még ha van is rajta „hagyományos" billentyűzet, azt legtöbbször nem arra tervezték, hogy egy rövid e-mailen, vagy sms-en kívül mást is begépeljünk vele.

Az érintőképernyős megoldások szintén nem képesek kiváltani a hordozható gépeket, noha egyre nagyobb számban jelennek meg, inkább a trendi kategóriát erősítik.

A céges mobil egyik legfontosabb szempontja a tartósság. Ne válasszunk csinos design telefont, inkább masszívabb modellt, hiszen az utóbbiak élettartama elvárhatóan több év is lehet.

Ha mindezeket a szempontokat összevetettük, már csak az a kérdés maradt, hogy a gépünkhöz könnyen csatlakoztatható modell kellőképpen formás és felhasználóbarát. Ezek természetesen olyan szubjektív szempontok, amelyeket mindenki a saját elvárásainak megfelelően tart fontosnak. Sokszor tapasztalható, hogy egyes vásárlók kifejezetten azért választják a drága exkluzív modellt, hogy azzal is jelezzék, milyen gazdag a vállalkozásuk. Ebben az esetben a beszerzési számla végösszege természetesen ennek megfelelően akár a csillagos ég is lehet.

Melyik szolgáltatót válasszam?
A készülék típusok mellett érdemes gondosan tájékozódni a szolgáltatók aktuális szolgáltatási ajánlatai között is és azok közül a legkedvezőbbet kiválasztani. Itt egyetlen buktató lehet, hogy a hűségnyilatkozatok és speciális ajánlatok ugyan számos esetben költségmérséklő tényezők, de sokan nem szeretik elkötelezni magukat évekre előre.

A számos ajánlat mellett megnőtt a választásunk szabadsága is, így manapság már nem érdemes ragaszkodni korábbi szolgáltatónkhoz sem, ha váltani akarunk viszonylag gyorsan megtehetjük, úgy hogy közben a telefonszámunk változatlan marad.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.