Hirdetés
. Hirdetés

Holdra szállás 2.0

|

A NASA új, nagyfelbontású felvételeket és multimédiás tartalmat tett közzé a Google Holddal foglalkozó oldalán.

Hirdetés

Tartja a szavát az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala (NASA), hiszen az augusztusi bejelentést, miszerint feldolgozzák és folyamatosan közzéteszik a hivatal archív anyagait, most tettek követték. Az újdonságok között szerepelnek eddig nem publikált anyagok az Apollo-programról, melyek között panoráma-felvételeket, kép- és hanganyagokat is találunk, továbbá pluszinformációt az űrhajósok feladatairól a küldetéssel kapcsolatban. A Holdra kíváncsi látogatók geográfiai és topográfiai térképeket is tanulmányozhatnak ezentúl a Google oldalán.

"A NASA célja az, hogy a Google Moon pontos és hasznos platformmá váljon, amely a jövőben alapja lehet több, Holddal kapcsolatos webes alkalmazásnak - hasonlóan azokhoz az applikációkhoz, amelyek a Google Maps szolgáltatásra épülnek" - nyilatkozta Chris C. Kemp, a NASA stratégiai üzletfejlesztésért felelős vezetője. "Ez megkönnyíti a Holddal foglalkozó kutatók munkáját, hiszen bármikor releváns információkhoz juthatnak."

Az amerikai űrhajózási hivatal a Földről is rendelkezésre bocsátott hasonló tartalmat. A Google Earth oldalán többek között űrhajósok által készített felvételeket böngészhetünk.

A NASA és a Google között 2006 decemberében kötetett az a megállapodás (Space Act Agreement), melynek folyománya a mostani fejlesztés is.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.