Hirdetés
. Hirdetés

Honnan jönnek a spamek?

|

A Sophos felméréséből kiderül, hogy mely országokból érkezik a legtöbb spam és az is, hogy 2008 első negyedévében a levelek 92,3 százaléka kéretlen reklámlevél volt.

Hirdetés

Közzétette szokásos, 2008. első negyedévére vonatkozó, kéretlen reklámlevelekkel kapcsolatos vizsgálatának eredményét a Sophos. A cég többek között azt vizsgálta, hogy a spamek mely országban található megfertőzött számítógépekről származnak.
A Sophos adatai alapján naponta 23 300 spammeléssel kapcsolatos weboldalt hoztak létre minden nap a vizsgált periódusban, ez azt jelenti, hogy három másodpercenként keletkezett egy új.

 


Most először került be Törökország az első három „spam-küldő" ország közé. A globális kéretlen-reklámlevél forgalom 5,9-a jött Törökországból az első három hónapban, ez 2007 utolsó negyedévében 3,8 százalék volt. Az Egyesült Államok és Oroszország megtartották az első két helyet, de mindkét ország „részesedése" csökkent tavaly óta. Ennek ellenére Oroszországból közel kétszer annyi spam érkezett, mint korábban.

 


Különösen érdekes, hogy 2007 első negyedévében Oroszország mindössze a lista tizedik helyén állt a világ „spamtermelésének" csak 3 százalékát adta, ma pedig már 7,4 százalékon áll.
Az Egyesült Államok továbbra is őrzi vezető helyét a listán, de az előnye a többiekhez képest csökkent, ami azt jelenti, hogy egyre több felhasználó törekszik a biztonságos internetezésre és használ biztonsági szoftvereket.

 

 

spam.jpg

 


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.