Hirdetés
. Hirdetés

HP Officejet 6500 Wireless

|

20 forintos színes oldalköltséggel hódít a Wi-Fi irodai nyomtató

Hirdetés

Fix fejjel és négyszínenként cserélhető tintapatronnal dolgozik az Officejet. Normál papíron nem, de a normál árkategóriában elérhető ColorLok papírokon a nyomatok vízállóak, hasonlóan a lézernyomtatóval készült oldalakhoz. Ez és a nagy kapacitású és igen jó áron kapható patronok együttesen a tesztmezőny legkedvezőbb oldalköltségeit eredményezik. Papírt nem számítva bruttó 6,1 forintot kell monokróm nyomatokra költenünk, ami konkrétan még középkategóriás lézernyomtatóknak is becsületére válna, a 20 Ft alatti színes CMYK-oldalköltség nem különben. Az üzemeltetés teljes költsége – ebbe már a készülékár is beleszámít – a második legjobb volt a PC World októberi számában megjelent kompetitív teszt mezőnyében.

 

 

hp officejet 6500
 

 

 

A beépített duplex egység kénytelen jó néhány másodpercet várakoztatni a lapot fordítás előtt a száradás érdekében, emiatt a kétoldalas nyomatok lassabban készülnek el, mint egy üzleti lézernyomtatóval, ugyanakkor még így is sokkal gyorsabban állnak elő, mint más duplex tintasugaras modellekkel. Alapfeladatoknál azonban a mezőny leggyorsabbja.

 

 

hpofficejet6500wirelesskoltsegek.png
 

 

 

Fotóminőségben, ha nem is élenjáró, de jó a készülék, igaz, egytálcás kialakítása nem kedvez a fotónyomtatásnak: ilyenkor ki kell cserélnünk a normál papírt fotórapapírra, majd vissza. Ugyanakkor olcsó normál papíron remek minőségben nyomtat és a duplex nyomatok esetében sem csökken számottevően a kontraszt és színtelítettség, ebben is más duplex tintasugarasok előtt jár.

 

 

hpofficejet6500wirelessidoeredmenyek.png
 

 

 

A lapolvasás minősége jó, viszont a C4780 kapcsán már jócskán taglalt túl okos TWAIN felület helyett érdemes a Szolgáltatóközpontban létrehozni típusfeladatokat, így gyorsabban dolgozhatunk. Az OCR és a kereshető PDF állományok előállítása is biztosított, ami segít könnyen használható dokumentumarchívumot felépíteni.

 

A mellékelt szoftverek között megtaláljuk a HP Easy Printer Care nyomtatófelügyeleti eszközt, ezzel legfeljebb 20 HP tintasugaras vagy lézernyomtatót tarthatunk ellenőrzés alatt.

 

Havi 300-tól kb. 3000 lap terhelésig a legtöbb esetben egy kisvállalkozás számára hiba lenne nem ezt választani. Nem véletlen, hogy multifunkciós tesztünk kisirodai kategóriájában a teszt győzteseként szerepelt a HP Officejet 6500 Wireless.

 

 

Értékelés

 

oko+tesztgyoztes_web_.jpg


Előny: kiváló irodai nyomatminőség normál papíron, jó szolgáltatásválaszték, nagy volumen mellett igen gazdaságos megoldás

Hátrány: csak átlagos fotóminőség, nincs fotó- és boríték adagoló tálca

Takarékosság: 5

Minőség: 4,5

Sebesség: 4,5

Szolgáltatások: 4,5

Ár/érték: 5

 

 

hpofficejet6500wirelessadatok.png
 

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.