Hirdetés
. Hirdetés

HP-uralom a nappaliban

|

Új érintőképrnyős PC, szupervékony Woodoo és noteszgépek sora mutatkozott be a Connecting Your World rendezvényen.

Hirdetés

Minden notebook-kategóriában tud újat mutatni a legnagyobb gyártó. Az üzleti gépek terén annyira talán nem is érdekes az előrelépés, mint a hamarosan Magyarországon is bemutatkozó, otthoni használatra tervezett, Pavilion gépeknél. Természetesen a HP sem maradhatott ki az idei uralkodó dizájn-irányzatból, az új Pavilion gépek is fényes felülettel kápráztatják a szemet. Szemben azonban más gyártól megoldásaival, a HP gépeinek csuklótámasza - a fényes felület ellenére - nem gyűjti az ujjlenyomatokat. (Illetve gyűjti, csak nem látványosan. A kijelzőfedlapok már egy fokkal érzékenyebbek a tapogatásra, de azok sem vészesen koszolódnak.) Ezt a kérdést egy speciális felület-kialakítással oldották meg a dizájnerek: a fényes felület egyben egy apró, gravírozott mintát is tartalmaz, amely vagy elnyeli, vagy elrejti a zsíros foltokat. A billentyűk szerencsére maradtak a hagyományos matt felületűek, így pár sor gépelése után nem mutatnak majd rettenetesen a gépek.

A Pavilion gépek kijelzőjének gyakorlatilag eltűnt a kávája, a fényes felület kiér egészen a gép széléig: látványos megoldás. Újdonság még a "magical Chrome" névre keresztelt kezelőfelület, amely gyakorlatilag érntésérzékeny vezérlőgombokat takar, és nyújt többek között egy gombos hozzáférést a beépített TV tuner kezelőfelületéhez. persze ez az extra a HP Pavilion dv4 dv5 és dv7 sorozat nem minden tagjának lesz része, de mindenképpen az házi szórakoztatóközpont irányába mutatja az otthoni használatra tervezett noteszgépek fejlődési irányát. A fenti sorozatok több modellje lesz majd rendelhető beépített mobil adatmodemmel, mely a 3G/HSDPA hálózatokon biztosít gyors internetelérést.

hpberlin_pavilion1.jpg

A Pavilion sorozat új modelljei a legújabb Intel és AMD rendszerek köré épülnek, és a legtöbb modell esetében rendelkeznek külső eSATA csatlakozóval, amely nagy sebessége okán külső merevlemezek csatlakoztatására ideális. Minden kijelzőméret (dv4: 14,4, dv5: 15,4, dv7: 17 coll) mellett rendelhető lesz majd az új gépekbe Blu-Ray meghajtó, TV tuner, és hSDPA modem. A két nagyobb méretosztály esetében pedig a megjelenítést diszkrét grafikus mag is vezérelheti, utóbbi lehet majd akár ATI, akár NVIDIA fejlesztésű. Az új HP Pavilion modellek Magyarországon várhatóan ősz elejétől lesznek majd elérhetőek.

A nappali ura >

TouchSmart és Voodoo >

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.