Hirdetés
. Hirdetés

HTC bezárja dél-koreai cégét

|

A tajvani okostelefon fejlesztő HTC bezáratta rosszul teljesítő dél-koreai leányvállalatát.

Hirdetés

A HTC nem tett külön említést az elbocsájtásokról. Ösztönzik azonban a munkavállalókat nyitott pozíciók betöltésére a vállalaton belül.

„Ez egy nagyon nehéz döntés, ami közvetlen hatással érinti azokat, akik a HTC elmúlt években tapasztalható növekedésében részt vettek”- nyilatkozták.

A dél-koreai piac kihívásokkal teli a külföldi eladók számára, így a HTC bejutása is – mondta Nicole Peng elemző a Canalys piackutató cégtől. A HTC 2%-át uralta a koreai okostelefon-piacnak a 2011-es évben, ami a 2012-es év első negyedévére 1%-ra zsugorodott – írta e-mailben Nicole. A koreai vállalatok - beleértve a Samsung, LG és a Pantech cégeket - közel 90%-át uralják a piacnak.

HTC One család
HTC One család

HTC telefonok - Dél-Koreában már nem mennek annyira

A HTC-nek több nyilvánvaló lehetőségbe kell befektetnie rövidtávon, utalt Kínára, ami a világ legnagyobb okostelefonpiacává válik a szállítók és kutatócégek szerint. Kínában a HTC gyorsan bevezette legújabb eszközeit és év elején a „Kewang” alsókategóriás szériát is, amely kizárólag ebben az országban kapható.

Még júniusban a HTC brazil vállalatát is bezártatta annak érdekében, hogy racionalizálja eladásait, otthagyva egyetlen értékesítési irodát. HTC okostelefonjainak piaci részesedése Brazíliában az első negyedévben kevesebb mint 1% volt Peng szerint.

A HTC profitjának csökkenését az elmúlt negyedévekben felhevült verseny is okozta a Samsung és Apple vállalatokkal. A cég eredetileg a második negyedévre az árbevétel stabilizálódását prognosztizálta az új HTC One széria elindítása miatt, de júniusban a vállalat a várakozásait csökkentette, mivel az európai eladások a várhatónál alacsonyabbak voltak, illetve az USA-ba történő szállítás is késlekedett, köszönhetően a szabadalmi harcoknak az Apple cégóriással.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.