Hirdetés
. Hirdetés

HTC - új szint a virtuális valóság üzleti felhasználásában

|

Csúcsteljesítményű virtuális valóságeszközök, szoftver, platform és hozzájuk tartozó szolgáltatások érkeznek a vállalati munka hatékonyabbá tételéhez - mindez a 2021-es VIVECON-on került bejelentésre.

Hirdetés

A HTC VIVE, globális piacvezető a prémium kategóriás virtuális valóság (VR) piacán, az 5K felbontás és a 120 fokos látószög, mint standard alkalmazásával, új mérföldkövet állított fel mind az üzleti, mind a felhasználói VR piacon, amikoris a HTC globális VR konferenciáján, a VIVECON 2021 rendezvényen hivatalosan is két új eszközt jelentettek be.

Amíg VIVE Pro 2 a PC VR határait tolta távolabbra, hihetetlen játék-, alkotás- és még sok egyéb új élményt hozva, addig a VIVE Focus 3 újradefiniálja az üzleti VR fogalmát, hiszen egy célfeladatokra jól felszerelt All-In-One eszközről beszélünk, kompromisszumok nélkül. A HTC a VIVE Business megoldáscsomagját is most jelentette be, amelyet kifejezetten üzleti célokra fejlesztettek ki - az üzlet méretétől függetlenül - azzal a céllal, hogy a maximumot lehessen a VR-ból kihozni.

"A VIVECON-on újradefiniáljuk a prémium VR fogalmát mind üzleti, mind magánfelhasználói oldalról, a bámulatos 5K felbontással és a 120 fokos látószöggel teljesen új korszak indul a PC VR és az All-in-One eszközök vonalán. A VIVE Pro 2 lenyűgözően élethű élményt ad a csodálatos és káprázatos látvánnyal, a kényelemmel valamint a pontos követéssel azokban a helyzetekben is, amikor minden pixel és poligon számít" - mondta Graham Wheeler, a HTC VIVE EMEA vezérigazgatója

"A VIVE Focus 3 új színt hoz az üzleti VR világába - erősen a látványra fókuszál, de közben strapabíró és könnyű is, mindez a kényelmes és az egyszerű használatot szolgálja. Az új VIVE Business megoldás eddig nem tapasztalt módon teszi egyszerűvé a vállalatok számára a VR használatát, így legyen szó akár egy új start-up cégről, vagy egy multiról, bárki élvezheti a sokoldalú megoldásokat kínáló előnyöket, amelyet a VR nyújt."

VIVE Pro 2 - Éles, Pontos, Élethű

A VIVE Pro 2 új szintre viszi a PC VR élményt, amikor minden pixel és poligon számít, így magasabb szinten élhetjük át a játék- vagy a kreatív alkotás élményét is.

A bámulatos, 5K felbontással rendelkező kijelző 2.5K felbontást biztos mindkét szem számára külön-külön, ehhez párosul egy csodálatos 120 Hz-es folyékony frissülési ráta, és egy gyorsan váltó panel, amely valódi RGB alpixelekkel dolgozik, így jön létre a kristálytiszta és minden zökkenéstől mentes animáció. A látószög 120 fokra növekedett, köszönhetően a VIVE Pro 2 új, beépített kettős stacking lencséjének. Ezek az előnyök minimalizálják a homályosodást mozgáskor, és a "screen door effect" is virtuális kiegyenlítésre kerül, ezzel varázsolva az élményt még természetesebbé és élethűbbé.

A HTC VIVE szorosan együttműködött az NVIDIA és az AMD vállalatokkal, a cél pedig, a VR eszközök életében először, a Display Stream Compression optimalizálása volt. A Display StreamCompression maximális látványbeli élményt biztosít, ez mellett visszamenőleg kompatibilis a Displayport 1.2-vel, így tehát azok a grafikai kártyák is előnyt élveznek a Vive Pro 2 megjelenésével, amelyek támogatják a VIVE Pro-t.

A VIVE Pro 2 finomhangolt belső pupillatávolság (IPD) érzékelővel rendelkezik, a súlya egyenletesen oszlik el, állítható a fejpántja, és a fejméretre állítás is rendkívül gyorsan kivitelezhető. Tökéletes választás a személyreszabáshoz, vagy az élmény másokkal történő megosztásához is. A VIVE Pro 2 3D-s térbeli hanghatást biztosít a minőségi a Hi-Res Audio tanúsítvánnyal rendelkező fejhallgatóinak köszönhetően, de támogatja más fejhallgatók csatlakoztatását is.

Minden VIVE SteamVR ökoszisztémához kapcsolható tartozék kompatibilis a VIVE Pro2 eszközzel - a VIVE Trackerek mindegyik generációja, az új VIVE Facial Tracker, és még sorolhatnánk. A VIVE Pro2 illeszkedik a már meglévő StreamVR rendszerhez - legyen szó akár az 1.0-ás vagy 2.0-ás Bázisállomásról, vagy más régebbi VIVE vezérlőről, vagy olyan vezérlőkről, mint pl. a Valve Index ütésre optimalizált kontrollere.

Azoknak, akik szeretnének jobbra váltani, a VIVE Pro 2 kizárólag fejszettet tartalmazó verziója is elérhető lesz hamarosan, előrendelés formájában. A hűséges VIVE felhasználók számára a VIVE egyedi ajánlattal szeretne köszönetet mondani az előrendelési időszakban, így azok, akik már használnak VIVE eszközt, de jobbra váltanának, kedvezményesen juthatnak a VIVE Pro 2 fejszetthez.

A VIVE Pro 2 teljes csomagja, amely tartalmazza a Bázisállomás 2.0-át és a VIVE vezérlőket, augusztus 4-től lesz elérhető a boltokban.

Hirdetés

VIVE Focus 3 - Az üzleti VR új korszaka

Az All-on-One VIVE Focus 3 egy forradalmi megoldás az üzleti VR terén, kombinálva az egyedülálló látványt az okos és ergonomikus kialakítással, a nagyszerű hangzással és a következő generációs inside-out tracking-gel, valamint vezérlőkkel.

A legújabb VIVE Focus 5K felbontással, valamint kategóriájában egyedülálló kijelzővel érkezik, ehhez jön még a 90HZ-es zökkenőmentes látványt biztosító frissülési ráta, és az ultra-széles, 120 fokos látószög, ezzel téve még élethűbbé az élményt. A gyorsan váltó panel, amely valódi RGB alpixelekkel dolgozik, gyakorlatilag a "screen door effect" ezzel meg is szűnik. Az új látványvilág tűéles, minden apró részlet, még az írás is jól olvasható, látható, ezzel téve lehetővé, hogy a szoftver-design és a felhasználói interakció még természetesebb legyen.

A VIVE Focus 3 tökéletes kényelmet biztosít, a pánt kialakítása is teljesen új, a súly eloszlása egyenletes, és az intelligens, lekerekített formákkal kialakított akkumulátor csomag is cserélhető. Az akku-csomag pillanatok alatt kicserélhető, így még a legsűrűbb napokon is számíthatunk az eszközre. A gyorstöltés 30 perc alatt 50%-ra tölti az akkut, és egy LED kijelzőn ellenőrizhető a pillanatnyi töltöttsége is.

Strapabíró és könnyű, a VIVE Focus 3 magnézium ötvözetű kerete 20%-kal könnyebb és 500%-kal erősebb, mint a klasszikus műanyag. A VIVE Focus 3 a nagy látószög mellett belső, pupilla-távolságérzékelővel is rendelkezik, de megtalálható rajta az a gomb, amivel egyszerűen levehetjük az eszközt, valamint a front panel mágneses, így egyszerűen le- és feltehető, és az állítása is nagyon könnyű - összefoglalva gyorsan és egyszerűen átadhatjuk egy másik felhasználónak, ráadásul a tisztítása is gyerekjáték -,ez különösen fontos olyan napokon, amikor számos különböző felhasználó használná ugyanazt az eszközt.

A VIVE Focus 3 új, open-back hangszórókkal és kettős meghajtókkal érkezik, ezzel biztosítva a valósághű audio élményt. Ezek érintkezésmentesek, ami egyben azt is jelenti, hogy a felhasználó a valós környezetét is érzékelni tudja, miközben teljesen elmerül a virtuális valóságban. A virtuális meeting idejére, egy speciális audio beállításnak köszönhetően, úgy átállítható a hangzás, hogy a környezetben lévők ne hallhassák meg az esetleges bizalmas információkat.

A VIVE Focus 3, a még pontosabb követés érdekében, mesterséges intelligencia által vezérelt inside-out tracking algoritmussal rendelkezik, és mivel a személyes dolgok védelme igen fontos szempont, ezért minden követési adat titkosított formában kerül mentésre a fejszetten. Az újragondolt vezérlők könnyűek, és a használatuk is intuitív - ezzel ez a vezérlő az egyik legkönnyebb, a 6DoF-es kontrollerek közötta piacon, amelyek egyetlen töltéssel akár 15 órán keresztül is használhatóak. A kéz-követési funkció támogatásának bevezetése is hamarosan várható.

A VIVE FOCUS 3 alapja egy speciálisan optimalizáltQualcomm Snapdragon XR2 platform, amelyet egy réz fűtő cső és egy hűtő ventilátor egészít ki, így az eszköz még erős használat mellett sem melegszik fel. Az új VIVE Reality System 2.0-val érkező VIVE Focus 3-mal még modernebb és még professzionálisabb az élmény, mindez 2021. június 24-től vásárolható meg, 24 hónap VIVE Business garanciával.

VIVE Business

A VIVE Business olyan szoftverek és szolgáltatások teljes tárházát tartalmazza, amelyre az üzleti vállalkozásoknak szüksége lehet ahhoz, hogy a maximumot hozzák ki az XR-ból. A vállalat méretétől függetlenül a VIVE Business méretre szabható és biztonságos, ezzel téve könnyebbé a szervezet-fejlesztést, a karbantartást, a távoli támogatást, a tréningeket és még sok minden mást.

A VIVE Business Management Device platform egy egyszerű és intuitív MDM, nem mellesleg ISO minősítéssel rendelkezik, így lehetővé teszi az IT osztályok számára, hogy egyszerűen és gyorsan át tudják tekinteni a hálózaton keresztül a vállalat tulajdonában lévő összes VIVE Focus 3 állapotát, ráadásul a távolból üzleti alkalmazásokat is tudnak telepíteni az eszközökre, frissíthetik a szoftvert és még sok más lehetőség áll a rendelkezésükre. A VIVE Focus 3 úgy lett kialakítva, hogy együttműködik az Android Enterprise MDM-mel, így beilleszthető az adott környezetben már meglévő, létező MDM megoldásba is.

A felhasználói VIVEPORT áruház sikerére épülve a VIVE Business AppStore alkalmazások és eszközök gondosan összeválogatott készletét tartalmazza, olyan különböző területeket fedve le, mint a tréning, a kommunikáció, a vizualizáció és még sok más. Az alkalmazások beszerzése nagyon egyszerű, de itt lehet kapcsolatba lépni az alkalmazások fejlesztőivel is, ha speciálisan testreszabott igényeink lennének.

A VIVE Business Training tökéletes megoldás bármilyen méretű tréning támogatásához. A tréner követheti a fejlődést és a folyamatokat minden résztvevőre nézve, ráadásul egy Android eszközön keresztül, kapcsolatba léphet a résztvevőkkel, ismertetve a következő lépéseket és át is beszélheti velük a különböző témákat, még akkor is, ha egy tréningen akár többszáz résztvevő van jelen.

A VIVE Business Streaming támogatással a VIVE Focus 3 eszközt kábel segítségével csatlakoztathatjuk egy PC-hez, a teljesen vezetékmentes élmény bevezetése a jövőben várható. A VIVE Business a jövőben új eszközökkel kerül majd bővítésre, így egy folyamatosan fejlődő üzleti eszközkészletet fog biztosítani a felhasználók számára.
A VIVE visszaadja az irányítást a vállalkozások kezébe. A vállalatok dönthetnek arról, hogy a VIVE Business szolgáltatásokat választják, vagy egyszerűen csak megvásárolnak egy VIVE Focus 3 eszközt és integrálják ezt a meglévő rendszereikbe, ismétlődő költségek nélkül és annak a lehetősége mellett, hogy a meglévő hardvereiket használják tovább.

VIVE Sync

Üzleti találkozó realisztikus avatárok formájában a virtuális valóságban, prezentáció, 3D modellek bemutatása, oktatás és még sok más: ez a VIVE Sync. Eredetileg belső kommunikációs eszközként indult, abból a célból, hogy a termékfejlesztéssel kapcsolatos kollaborációt egyszerűbbé tegye, a VIVE Sync Beta verziója 2020. júniusában vált elérhetővé,ma már több, mint 100 országban használják világszerte, ezért a VIVE Sync Pro és Vállalati verziója is hamarosan érkezik, ezzel biztosítva különböző új környezeteket, eszközöket és módokat az interakcióra. A hétköznapi fájlokat bevihetjük a VR-ba, legyen szó akár Microsoft PowerPoint prezentációról vagy 3D tartalmakról. A VIVE Sync tökéletes 30 fő feletti, vagy akár nagyobb csoportok számára is, a VIVE XR Suite számos lehetőséget kínál nekik. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.