Hirdetés
. Hirdetés

Huszadik század pont hu

|

Az új portál napi- és hetilapokból való szöveghű válogatással és értelmező kommentárokkal tárja elénk az időszakot.

Hirdetés

Hat pedagógus: középiskolai tanárok, főiskolai és egyetemi oktatók és két fiatal üzletember olyan internetes lapot indított el, amely a huszadik századot az Országos Széchenyi Könyvtárban őrzött napi- és hetilapokból való szöveghű válogatással, szükség szerint értelmező kommentárokkal ellátva tárja elénk. Közleményük szerint a huszadikszazad.hu elindításában az motiválta őket, hogy mindenki megismerhesse azt a kort, amelyben születt és élt, illetve amelyben a ma élő generációk gyökereznek.

A portál üzemeltetői szerint nyilvánvaló tény, hogy a mai tizen-, huszon- és harmincévesek történelmi ismeretei ijesztően hiányosak, és az ebből fakadó kulturális deficit negatívan befolyásolja a magyar társadalom jelenét és jövőjét. A 20. századról számlálhatatlan könyvet írtak már, azonban a napi- és hetilapok látószögéből még senki nem tekintett átfogóan rá. Ez sokszor köszönő viszonyban sincs azokkal a közkeletű ismeretekkel, amelyekhez a közoktatás és közművelődés különféle színterein hozzájutunk.

A huszadikszazad.hu az olvasók előtt online napilapként jelenik meg, a projekt első szakaszának futamideje 1400 nap - egy hónap eseményei egy napba sűrűsödnek össze. Hat rovat frissül naponta, így tizennégy nap alatt érnek egy-egy év végére.

A munka eddigi része hatalmas energiabefektetést igényelt az alapítóktól és a benne dolgozó kollegáktól, akik bíznak benne, hogy a vállalkozás később üzletileg is megáll majd a lábán. Ennek alapfeltétele, hogy a munka anyagi fedezetéhez szükséges reklámbevételekhez hozzájussanak, ehhez pedig minél hamarabb minél nagyobb látogatottságot kell elérniük. A huszadikszazad.hu stábja ezen a címen várja a véleményeket és esetleges együttműködési javaslatokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.