Hirdetés
. Hirdetés

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems iskoláknak

|

A mostani projekttel együtt immár több mint 50 ezer diák és több ezer tanár számára biztosította az oktatáshoz való hozzáférés esélyegyenlőségét.

Hirdetés

Két ütemben - mintegy négymilliárd forint értékben - 10-10 ezer laptopot szállít a Delta Technologies 100 százalékos leányvállalata, a Delta Systems Kft. budapesti, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegyei köznevelési intézményeknek - közölte a Delta Technologies.

A közlemény szerint "a Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot". A teljes projekt keretében mintegy 140 ezer diák kap új eszközöket, a konzorciumvezető Delta Systems Kft., amely a keretmegállapodás értelmében 20 ezer laptop beszerzési feladatait nyerte el.

Hirdetés

A közleményben felidézték, hogy "a diákok és tanáraik laptopokkal való ellátásáról még a koronavírus-járvány idején született kormányzati döntés, hogy a távoktatáshoz, és általában is a gyorsan digitalizálódó oktatáshoz fel legyenek készítve 5. osztálytól felfele az állami oktatásban résztvevők. Így az intézményfenntartó évről évre az 5. évfolyamra beiratkozókat és tanáraikat látja el laptopokkal, felmenő rendszerben".

A Delta Systems Kft. a korábbi, hasonló pályázatokon több mint 36 ezer laptop beszerzését valósította meg, "így a mostani projekttel együtt immár több mint 50 ezer diák és több ezer tanár számára biztosította az oktatáshoz való hozzáférés esélyegyenlőségét és a digitális tanulási megoldásokhoz kapcsolódás lehetőségét" - olvasható a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.