Hirdetés
. Hirdetés

Huzavona az adatroaming körül

|

A mobilszolgáltatók szerint maguktól is csökkennek az adatroaming-díjak, nincs szükség uniós szabályozásra.

Hirdetés

Viviane Reding, az Európai Bizottság információs társadalomért felelős biztosa maximalizálná az adatroamingért kiszámlázható összeget, hasonlóan a mobilhívások barangolási díjaihoz. Tegnap a GSM Association szakmai szervezet tagjai azonban adatokkal igyekeztek bebizonyítani, hogy erre nincs szükség, mert a mobil adattovábbítási piac (beelértve az SMS-küldést) gyorsan bővül, és ennek hatására az árak is folyamatosan csökkennek.

Az Európai Unióban az adatroaming fogyasztói árak átlagosan 25 százalékkal csökkentek, az SMS-szolgáltatásoké pedig 18 százalékkal. A roaming adatforgalom 75 százalékkal növekedett, egyébként az EU-tagországokban a mobil adattovábbítás piac (az SMS szolgáltatást leszámítva) 40 százalékkal bővült. A szolgáltatók 20 milliárd eurót fektettek be a mobil hálózatok fejlesztésébe.

Reding tervei szerint egy hónap múlva dönt arról, hogy kezdeményezi-e a szabályozás bevezetését vagy sem.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.