Hirdetés
. Hirdetés

Hyde Tech Corner

|

Ezen a héten Fábián István, Nánási Gergely és Wolf Péter kommentálja lapunknak a fontosabb eseményeket, híreket.

Hirdetés

A Computerworld e heti összeállításából kiderül, hogy milyen hatása lesz a Wi-Fi n szabvány véglegesítésének, miért nőtt az online vásárlási kedv és miként használhatják fel optimálisan a kisebb cégek az ERFA által kínált pályázati lehetőségeket.

Végre végleges a Wi-Fi n szabvány
Hétévnyi egyeztetés után az IEEE ratifikálta a 802.11n szabványt. A piacon lévő, a szabvány egyik tervezetére épülő eszközök többsége szoftverfrissítéssel kompatibilis lesz a végleges változattal.
https://www.computertrends.hu/vegre-vegleges-a-wi-fi-n-szabvany.html

Fábián István ügyvezető igazgató, Sharp Electronics (Europe) GmbH Magyarországi Fióktelep
A Wi-Fi-hálózaton kommunikáló eszközök gyártói számára alapvető érdek, hogy olyan eszközöket állítsanak elő, amelyek a legszélesebb körben alkalmazhatók, illetve kompatibilisek korábbi generációs eszközökkel és más gyártók eszközeivel egyaránt. A Wi-Fi a 802.11 szabványok a-tól n-ig világszerte a legelterjedtebb vezeték nélküli helyi hálózati (LAN) adatkommunikációs technológiák, de még mindig gyakran előfordul, hogy vezeték nélküli hálózati környezetben bizonyos eszközök egyáltalán nem, vagy nem a kívánt módon és sebességgel kommunikálnak egymással, esetleg lassítják a teljes hálózatot. A szabványkérdés megoldásával a felhasználókat ezután talán kevesebb Wi-Fi-eszköz kommunikációs hibájából eredő frusztráció éri, illetve tovább terjedhet a technológia a drága és kényelmetlen, de egyelőre biztonságosabbnak tűnő kábeles LAN-technológiával szemben.

Egyre népszerűbb az internetes vásárlás
Tavaly óta megnőtt az e-vásárlók száma és az online vásárlások gyakorisága. Továbbra is az elektronikai cikkek, CD-k, DVD-k, könyvek, valamint a ruházati cikkek a legkeresettebbek a világhálón - derül ki egy friss kutatásból.
https://www.computertrends.hu/megnott-az-online-vasarlasok-szama.html

Nánási Gergely senior account manager, TomTom Magyarország
Nemcsak a vásárlási szokásainkat illetően, hanem a kereskedelmi folyamatok egészét illetően is komoly változásra utal az a tény, hogy a recesszió ellenére a webalapú vásárlás az egyik olyan online szektor, amely növekszik. Ma már jól ismert tartalomszolgáltatók és termékgyártók nyitnak webáruházakat új üzleti modellként, összekapcsolva a tartalmat és információt a késztermékkel és fordítva. Ez a modell olcsó és vonzó, éppen ezért növekszik. A vásárlók online kapják a vásárlási ingert, online nézik meg a terméket, és végül online is rendelik meg azt. Mivel a termék nem kézzelfogható, ezért nem is a vásárlás, sokkal inkább az azt megelőző márka-márka igény szerinti, bizalomszerzést előkészítő folyamat kap egyre nagyobb hangsúlyt. Éppen ezért minden olyan közösség által előállított tartalom, amely a vásárlást előkészítő információszerzést szolgálja, egyre nagyobb kereskedelemformáló erővel bír majd, hiszen az online vásárló blogokat, mikroblogokat, tweeteket olvas vásárlás előtt a termékről, vagy megkérdezi barátait valamelyik közösségi hálózaton. Ebben az új rendszerben csak olyan termék lesz és marad eladható, értékes és sikeres, amely mások számára is azzá tudott válni.

Pályázat kis cégek technológiai hátterének fejlesztésére
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség idén második alkalommal hirdeti meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program, valamint a Közép-magyarországi Operatív Program e célt szolgáló pályázati konstrukcióit. A két programban 2009-2010-re 17 milliárd forintnyi támogatási összeget pályázhatnak meg a mikro- és kisvállalkozások.
https://www.computertrends.hu/palyazat-kis-cegek-technologiai-hatterenek-fejlesztesere.html

Wolf Péter ügyvzető igazgató, Y Soft Magyarország Kft.
Egy alapvetően nehéz, rengeteg adóval és egyéb kiadással terhelt vállalkozói környezetben, mint a hazai, amelyet a válságnak nevezett megváltozott gazdasági klíma is súlyosabbá tesz, kulcsfontosságú a kisvállalkozások számára, hogy felelősséggel éljenek az ERFA nyújtotta lehetőséggel, és lehetőségeikhez mérten a lehető legjobban használják ki, fektessék be az elnyert összegeket. 17 és fél milliárd forint sok pénz, amelyet jól és rosszul is el lehet költeni. Az új eszközök vásárlása nem feltétlenül juttat előnyhöz egy vállalkozást. Valószínűleg fontosabb a működési környezet optimalizálása minden szinten, illetve a jó esetben elért optimális működés fenntartása. Az már az egész ország egészségesebb gazdasági működése miatt fontos, hogy az NFÜ a legnagyobb körültekintéssel kezelje ezeket a pályázatokat és kövesse nyomon a befektetett összegek sorsát, kiszűrjön minden lehetséges visszaélést, vagy éljen a megfelelő eszközökkel, amennyiben bármilyen korrupció gyanúja felmerül.

 


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.