Hirdetés
. Hirdetés

IBM: nagy teljesítményű számítókapacitás a felhőből

|

A gyártó új szoftvere révén a felhasználók egyesíthetik és a korábbiaknál hatékonyabban hasznosíthatják egymástól függetlenül elérhető, nagy teljesítményű számítókapacitásaikat.

Hirdetés

Az IBM bízik abban, hogy most bemutatott, az egymástól független, nagy teljesítményű számítókapacitásokat (High Performance Computing, HPC) összekötő és egyetlen magánfelhőben egyesítő szoftveres megoldásuk hozzásegítheti a felhasználókat ahhoz, hogy az eddigieknél hatékonyabban aknázzák ki meglévő erőforrásaikat.

„Ez a megoldás egyesíti azokat a HPC rendszereket, amelyek hagyományosan egymástól elszigetelt környezetben működnek HPC" - jellemezte az új szoftvert Brian Connors, az IBM nagy teljesítményű számításokkal foglalkozó divíziójának alelnöke.

Azok a szervezetek, amelyek ilyen, jelentős erőforrásokat igénylő tevékenységeket végeznek, általában több, a cég egyes fejlesztői csoportjai által dedikáltan használt szerverfarmmal rendelkeznek, így csak igen ritkán tudják maradéktalanul kihasználni azok kapacitásait.

Az IBM adatai szerint számos olyan vállalkozás van, amelyek számára az erőforrások jobb kihasználása mellett más előnyöket is tartogathat a számítókapacitások összevonása. A nagy teljesítményű hardvereszközök összekapcsolásával ugyanis a fejlesztők és mérnökök a megszokottnál gyorsabban végezhetik el a rájuk bízott munkát. „Több hardveres erőforrás bevetése révén gyorsabban jönnek az eredmények" - húzta alá Connors.

Az IBM először saját szervezetén belül próbálta ki a HPC Management Suite for Cloud névre keresztelt megoldást. A POWER7 processzorcsalád kifejlesztése során a cég közel háromezer mérnöke „dobta be a közösbe" a rendelkezésére álló erőforrásokat. A tapasztalatok szerint a projekt során jelentős költségcsökkentést realizáltak és hat hónappal llerövidítették a tervezéshez szükséges átlagos időt.

A termék az X86-os processzorral szerelt gépek mellett az IBM Linux operációs rendszert futtató Power Platformján is használható.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.