Hirdetés
. Hirdetés

Idén elindulhat a mobil TV

|

Addig is Nokia telefonokon 11 csatornát nézhet a szolgáltatás tesztjében résztvevő 200-300 felhasználó.

Hirdetés

A teszt Nokia-Siemens platformon zajlik, Nokia mobiltelefonok használatával. A T-Mobile és a Vodafone, valamint a Nokia-Siemens és az Antenna Hungária között létrejött megállapodás értelmében 2008. január végéig folytatódik a mobiltelevíziós kísérlet, mely technikai tesztből és közös felhasználói (ún. "friendly user") tesztből áll. A kísérletben két mobiltelefon típus áll rendelkezésre, Nokia N92-es és Nokia N77-es készülékek. A korábbi teszthez képest több, összesen 11 televíziós csatorna műsora tekinthető meg, ezek között szerepelnek hírcsatornák, sport és zenei adók. Amennyiben valaki most rendelkezik DVB-H vételére képes mobiltelefonnal, az három, ingyenesen fogható adót is nézhet: ezek az M1, M2, illetve a Duna TV műsorai. Fizetni a későbbiekben az ezen felül fogható, egyéb csatornákért kell majd.

A technikai tesztet követő felhasználói (ún. "friendly user") tesztben a kiválasztott 200-300 felhasználó e televíziós tartalmakat nézheti, a szolgáltatók pedig a tényleges igényekről, a várható fogyasztói szokásokról valamint a lefedettségi viszonyokról szerezhetnek értékes információkat.

nokia-n77.jpg
Nokia N77: a tesztelők tapasztalatait, véleményeit felhasználják a szolgáltatatás bevezetéséhez

Akár idén is
A mobilszolgáltatók képviselői kifejtették, hogy a szolgáltatás kereskedelmi indítása egyelőre várat magára, hiszen szükség van a szolgáltatás tenderének kiírására (ezt Nemzeti Hírközlési Hatóság teszi majd meg), illetve még az sem eldöntött, hogy a piaci szereplők milyen üzleti modellt kialakítva kezdik meg a szolgáltatást. Viszont amint az említett akadályok elhárulnak, maximum két hónap szükséges csak a mobiltévé beindításához, ami azt is jelenti, hogy nagy valószínűséggel a mobilos előfizetők még az idén kipróbálhatják a mobil TV-t.

? Árak, időpontok ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.