Hirdetés
. Hirdetés

Idén ősszel is IFA

|

Az idei IFA fogyasztói elektronikai kiállítás újdonsága lesz, hogy háztartási gépek gyártói is jelen lesznek termékeikkel.

Hirdetés

A berlini IFA kiállítás szervezőinek célja, hogy a rendezvény a kereskedők, a gyártók és a vásárlók közös fóruma legyen. A kiállított termékek skálája idén a háztartási eszközökkel bővül, a márkák közül jelen lesz a DeLonghi, az Electrolux, a Gorenje, a Miele, a Vestel, a Siemens, a Robert Bosch és mások. Az idei kiállításon külön termet kapnak a tajvani kiállítók.

A fogyasztói elektronikai iparban tapasztalható trendekkel kapcsolatban az IFA előzetes sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a kiállításon már több olyan LCD televízió látható lesz, amely csupán 3,8 cm széles, de a prototípusok azt mutatják, hogy hamarosan már az 1 centiméter széles készülékek megérkeznek. A néetmországi televíziótársaságok bejelentették, hogy a közeljövőben elindítják az ingyenes HDTV adásokat, várhatóan 2010 első negyedévében.

Az IFA-n kiállított termékek nagy része esetében fontos szempont a környezetvédelem is: ma már az LCD és a plazma kijelzők 25-35 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint három évvel ezelőtt. A stand-by mód energiafelhasználása is jelentősen csökkent, az új készülékek kevesebb, mint egy wattórát fogyasztanak ilyenkor - azaz egy hagyományos 60 wattos izzó 120-szor több energiát fogyazt, mint egy korszerű televízió készenléti üzemmódban. A háztartási készülékek esetében is ugyanez a trend figyelhető meg: az 1997-es adatokhoz képest a mosógépek 30, a mosogatógépek 40, a hűtőgépek pedig átlagosan 45 százalékkal kevesebb villamos energiát fogyasztanak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.