Hirdetés
. Hirdetés

Idén utoljára frissül a Windows 10, mutatjuk, mi van a csomagban

|

Megjelent a Windows 10 2020-es és 2004-es változatának utolsó idei opcionális frissítése. A kumulatív update a következő frissítő kedd csomagjában automatikusan is települ, ha ezt engedélyeztük a rendszerben.

Hirdetés

A Windows-felhasználók és rendszergazdák már bizonyára várják a december 8-i frissítő keddet - vagy épp tartanak tőle, ki-ki vérmérséklete és tapasztalatai szerint. Mindenesetre már a szokásos keddi automatikus folyamat előtt is megnézhetjük, mit tartalmaz a csomag, ugyanis a Windows 10 legfrissebb változataihoz tartozó utolsó opcionális frissítést már november 30-án közreadta a Microsoft. Alapvetően otthoni felhasználókra szabott javítások jöttek, de a céges gépekre is megfontolandó feltenni - viszont egy komoly hibára a jelek szerint csak jövőre lesz gyógyír.

Hirdetés

A gigacég novemberben jó előre jelezte, hogy decemberben szüneteltetni fogja azokat az opcionális frissítéseket, amelyeket a hónap közepén ad ki, hogy a rendszergazdák tesztelhessék rendszereiket a következő frissítő kedd anyagainak megjelenése előtt. A Microsoft azért jelentett be pauzát, hogy karácsony közeledtével csökkentse az adminok vállára nehezedő terheket. Az opcionális frissítések jövő januártól újraindulnak.

A Microsoft a nyilvános megjelenés előtt a betekintő program felhasználóival tesztelteti a Windos 10 legújabb változatait, és így volt ez november végén is a Windows 10 20H2 Build 19042.662-el, amit a tesztelők Beta és Release Preview csatornái számára továbbított. A frissítés, amely a KB4586853 kódnevet viselte, november 30-tól az összes 20H2 és 2001 verziószámú Windows 10-vátozatot futtató felhasználó számára hozzáférhetővé vált, és a kumulatív frissítés része lesz a decemberi frissítő kedden.

A csomag lényeges elemeiben nem tér el a tesztelőknek egy hete kiadott betekintő változattól. A KB4586853 telepítése után az Xbox konzolokat könnyebben fogjuk megtalálni a Windows eszközökről, és a Microsoft Xbox Game Bar app vezérlői láthatók lesznek a támogatott monitorokon. A Microsoft kijavított egy érintőképernyős hibát is a Windows 10 Posta appjában, továbbá orvosolta azt a problémát, amely megakadályozta a kapcsolódásban a Bluetooth Low Energyt használó MIDI eszközöket, illetve amelyik a Chrome-ból elérhetetlenné tette az Azure Active Directory-t (AD).

Viszont rossz hír, hogy továbbra is megoldatlan marad az a hiba, amelynek eredményeként a 1809-es és frissebb Windows 10-változatok frissítése után bizonyos eszközökön elvész a rendszer és a felhasználó tanúsítványa. Ezt a problémát november közepén ismerte el a Microsoft, és azt ígérte, néhány hét múlva kiadja a javítást. Most azonban úgy tűnik, erre már csak januárban kerülhet sor legkorábban. Kellemetlen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.