Hirdetés
. Hirdetés

IDF: középpontban a Sandy Bridge

|

Az Intel új lapkakészlete és a jövő noteszgépei lesznek a jövő heti IDF központjában.

Hirdetés

Az újgenerációs Intel Core lapkákkal szerelt laptopok és asztali PC-k jövő év elején kerülhetnek a dolgokba. Addig is az Intel saját konferenciáján középpontba állítja a Sandy Bridge architektúrát.

A felhasználók jelentős teljesítménynövekedést várhatnak a Sandy Bridge-től, mivel ez lesz az Intel első architektúrája, melyben egy szilikon lapkára kerül a CPU és a grafikus vezérlő (GPU). Konkrétan azt ígéri az Intel, hogy az új proceszorok magukban képesek lesznek ellátni majd akár a 3D Blu-ray lejátszás feladatát is - erre az előző generációs processzorok magukban nem voltak alkalmasak. Ez konkrétan a GPU nagyobb teljesítményének tudható majd be, amiből nem csak a 3D Blu-ray lejátszás, a médialejátszó és konvertáló, grafikus és 3D szoftverek is profitálhatnak majd.

A Sandy Bridge nem csak GPU teljesítményben, hanem fogyasztásban is túlnő a Nehalem architektúrán, ezért energiatakarékosabb noteszgépek építhetők majd belőle, hosszabb akkumulátor-üzemidővel. Az Anandtech website korai tesztjei szerint az új processzorok leelőzik elődjeiket (ahogy ez általában várható is), emellett takarékosabbak és grafikus magjuk teljesítményben is felveszi a versenyt a belépő szintű önálló grafikus lapkákkal. A Sandy Bridge - ha beváltja a hozzá fűzött teljesítménybeli reményeket - könnyen megingathatja a noteszgépekbe szánt belépő szintű ATI és NVIDIA grafikus lapkák piacát. A vásárlók pozitívan fogadták a diszkrét grafikus kártyával rendelkező, jelentősebb grafikus teljesítményű laptopokat, így a Sandy Bridge - ha jól marketingelik és teljesítményének híre elér vásárlóhoz - egy növekvő részpiacra törhet be. Persze nem lesz egyedül, a belépő noteszgépek és nagyobbacska netbookok terén meg kell küzdenie az AMD Fusion megoldásaival, melyek szintén jövő év elején landolnak a boltok polcain.


Ígéretes tehát a Sandy Bridge és a köré épült laptopok vonzóak lehetnek majd, mindemellett mérsékelt várakozásokat támaszt az eladásokkal kapcsolatban az Intel. A válságnak nincs vége, a régi PC-k kiváltását halogatják a cégek és még az előző, Nehalem architektúrára épülő Core i3, i5 és i7 konfigurációk sem vették át a piacot.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.