Hirdetés
. Hirdetés

Így blokkolják a hirdetésblokkolókat

|

Várhatóan több weboldal vezet majd be intézkedéseket a hirdetésblokkolók használatának visszaszorítására.

Hirdetés

Különféle felmérések láttak napvilágot az utóbbi időben, melyek szerint a hirdetésblokkoló szoftverek sokmilliárd dollárnyi bevételtől fosztják meg az internetes szolgáltatókat, a kisebbeknek pedig a puszta létét is veszélybe sodorják. A német bulvárlap, a Bild kiadója megelégelte a hirdetésblokkolók - például az AdBlock Plus vagy a uBlock Origin - használatát, és elérhetetlenné tette az ilyen szoftvereket futtatók számára az újság weboldalát. Ha valaki bekapcsolt blokkolóval kívánja betölteni böngészőjébe az online kiadványt, egy üzenetoldalra irányítják át, ahol közlik vele, hogy hirdetésblokkolóval ezentúl nem tudja majd elérni a Bildet. Az oldal arra vonatkozólag is ad útmutatást, hogy miképpen tudja kikapcsolni a reklámfóbiás olvasó a blokkolót.

Az új rendelkezések nem korlátozzák a nyomkövetést megakadályozó böngésző kiterjesztéseket - NoScript, Privacy Badger - használók hozzáférését, pedig ezek szintén blokkolják a hirdetéseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.