Hirdetés
. Hirdetés

Így gyorsítaná az internetet a Google

|

A Chrome-csapat a gyorsabb betöltést és a többoldalas weboldalak zökkenőmentesebb megjelenítését lehetővé tevő specifikációkon dolgozik.

Hirdetés

A webes felhasználói élmény javítása érdekében a Google a Chrome böngészőt fejlesztő csapata két specifikáción dolgozik, amelyek lehetővé teszik a weboldalak közötti zökkenőmentesebb váltást. A Web Packaging (vagy Web Packages) specifikáció fokozott adatvédelmet és gyors betöltést kínál, míg a Portals nevű technológia lehetővé teszi a többoldalas webhelyek számára, hogy egyoldalas alkalmazásokként működjenek, vagyis azokhoz hasonló módon biztosítsanak folyamatos átmenetet.

Hirdetés

A Web Packaging technológia az AMP (Accelerated Mobile Pages) könyvtár modellre épül, amelyet a gyorsan betöltődő weboldalak készítéséhez hoztak létre. A Web Packaging egyik alcsoportja, a Signed HTTP Exchanges (SXG) lehetővé teszi majd az oldalkiadók számára, hogy aláírással lássanak el egy HTTP exchange-et, amelyet aztán bármely cache-elő szerver kiszolgálhat. Az oldalkiadó URL-je akkor jelenhet meg a címmezőben, amikor a böngésző betölti az aláírt exchange-et, mivel az exchange-ben lévő aláírás bizonyítja, hogy a tartalom valóban a kiadótól jön. A Chrome böngésző a később megjelenő 71-es változatban próbálja ki az SXG-t.

Ha a Web Packages és a Signed HTTP Exchanges használatakor egy csomag alá van írva a doménnek megfelelő kulccsal, akkor úgy jelenik meg a felhasználó számára, mint ami a szóban forgó doménról érkezik. ez lehetővé teszi az adatvédelmet biztosító előzetes betöltést és egyszerűbbé teszi a gyorsítótárazást, magyarázza a módszer működését a Google. A tartalom több cache-hez is eljuttatható, nem szükséges explicit DNS kapcsolat a cache-hez.

A Portals specifikáció alkalmazásakor egy weboldal egy másik oldalt betétként jeleníthet meg, s zökkenőmentes átmenet hozható létre a betét állapot és a navigált állapot között. Ennek a specifikációnak a kidolgozása még a kezdeti fázisban van.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.