Hirdetés
. Hirdetés

Így halasztható el a Windows 10 frissítése

|

Az operációs rendszer Threshold 2 néven emlegetett őszi nagy továbbfejlesztése rugalmas frissítési lehetőséget vezet be.

Hirdetés

A Windows 10 most megjelent és a felhasználókhoz folyamatosan eljuttatott 1511-es (build 10586-es verziószámú) változatában a Microsoft lehetővé tette az operációs rendszer Pro, Enterprise és Education változatai esetében a megjelenő frissítések igény szerinti ütemezését a PC-iket a Windows Update for Business konstrukció keretében kezelő vállalatok számára. Így legfeljebb négy hétig elhalaszthatják az informatikai rendszerükkel esetleg nem kompatibilis javítások és biztonsági foltok telepítését.

Az új kiadásban mód nyílik a telepítés időpontjának megadására mind a továbbfejlesztések (upgrade-ek), mind a frissítések (update-ek) esetében. A Microsoft olvasatában továbbfejlesztésnek nevezzük a funkcionális fejlesztések és új funkciók nagyobb gyűjteményét - ilyenek kiadására évente két-három esetben kerül sor -, míg a frissítések kevesebb újítást tartalmaznak, és jóval gyakoribbak. Ezen értelmezés szerint a minden hónap második keddjén kiadott biztonsági javítások frissítésnek minősülnek.


A Windows Update for Business szolgáltatás a vállalatok számára kialakított Current Branch for Business (CBB) frissítési modell része. Az otthoni felhasználók és a kisebb cégek a Current Bunch modellt veszik igénybe, amelynél nincs lehetőség a frissítések és továbbfejlesztések elhalasztására. Azok a kibocsátást követően megérkeznek a számítógépekre, és automatikusan települnek rájuk.

A vállalati rendszeradminisztrátorok legfeljebb négy hétig halaszthatják a kiadott biztonsági és nem biztonsági frissítések, valamint a továbbfejlesztések telepítését, és a halasztás idejét hetekben adhatják meg (egy, két, három vagy négy hét). Így az IT-részlegnek lehetősége van a frissítések tesztelésére, mielőtt azok eljutnak a vállalati számítógépekre.

Itt jegyzendő meg, hogy a nagyvállalatok számára kialakított Windows Server Update Services eszköz segítségével lehetőség nyílik a frissítések akár évekig történő elhalasztására vagy teljes figyelmen kívül hagyására is.

Ugyanakkor az egyre gyakoribb halmozott frissítések esetében egyik frissítési modell használatakor sem lehet a csomagot szétbontani: még a Windows Server Update Services-t alkalmazó nagyvállalatok is csak azt tehetik meg, hogy teljesen blokkolnak egy adott halmozott frissítést - vagyis annak egyetlen összetevőjét sem kapják meg -, vagy jóváhagyják a teljes frissítőcsomagot, melynek eredményeképpen megkapják azokat a korábbi javításokat is, amelyek esetleg a Windowszal vagy más gyártók alkalmazásaival kapcsolatos kompatibilitási problémákat okoznak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.