Hirdetés
. Hirdetés

Így hívható elő a jó öreg Vezérlőpult a Windows 10-ben

|

Ha a jól megszokott beállítási lehetőségekre vágyik, egyszerűen elővarázsolhatja a Vezérlőpultot.

Hirdetés

Új operációs rendszerében a Start menüből elindítható Gépház segédprogramba pakolta a beállítási lehetőségeket a Microsoft. Ezek egyrészt más logika szerinti csoportosításban találhatók itt meg, mint a Windows 7 jól megszokott Vezérlőpultjában, másrészt joggal támad az az érzése az embernek, hogy egy sor konfigurációs lehetőség egyszerűen nem elérhető az új segédprogramban. Szerencsére a Microsoft még mindig nem irtotta ki a Windows 10-ből a Vezérlőpultot, csak némileg elrejtette.

Hirdetés

Előhívásához nem kell mást tennünk, mint kattintani a Tálca nagyítót ábrázoló ikonján, a keresőmezőbe beírni a Vezérlőpult szót, majd a meg a találati listán kattintani a Vezérlőpult Asztali alkalmazás lehetőségen.

Kevesen tudják, de a Vezérlőpult elővarázsolható a Fájlkezelőből is: egyszerűen gépeljük be a Vezérlőpult szót a Fájlkezelő címsorába, majd üssük le az Enter billentyűt.

A későbbi még gyorsabb elérhetőség érdekében érdemes elhelyezni a programot a Tálcán, így egy kattintással elindítható lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.