Hirdetés
. Hirdetés

Így működik a Microsoft progresszív frissítése

|

Nemsokára érkezik a Windows 10 tavaszi frissítése, a May 2020 Update, amelyet a kompatibilitási problémák elkerülése érdekében fokozatosan juttat el a számítógépekre a Microsoft.

Hirdetés

Az új szoftverváltozatok terjesztésénél a Microsoft által alkalmazott progresszív frissítés lényege, hogy nem kapja meg minden felhasználó a programot a megjelenés napján, hanem fokozatosan terítik azt. A szoftvergyártó óriás az első pillanattól kezdve gyűjti a visszajelzéseket a szoftverváltozat megbízhatóságáról, és csak akkor kezdi meg a kibocsátás további fázisait, ha mindent rendben talál.

Hirdetés

Ha egyes számítógépeken hibák lépnek fel - amit sajnos igen gyakran tapasztalhatunk a Windows 10 operációs rendszer nagyszabású funkciófrissítéseinek kiadását követő napokban a kiterjedt tesztelés ellenére - akkor a problémák megszüntetéséig a Microsoft blokkolja azokat a PC-ket, amelyeken nem kompatibilis hardverösszetevő található.

Ezt a terjesztési stratégiát vezette be a vállalat az évente kétszer - tavasszal és ősszel - frissülő Windows 10 esetében. A számítógépek ütemezve kapják meg az új verziót a telepítést automatikusan elvégző Windows Update-en keresztül, de a türelmetlenek manuálisan is kezdeményezhetik a frissítést, igaz ekkor vállaják a kockázatot, hogy kompatibilitási probléma lép fel a rendszerükben.

A Microsoft elemzi a telemetrikus adatukat, és ennek alapján állapítja meg, hogy mely rendszereket hagy ki átmenetileg a továbbfejlesztésből a kompatibilitási kellemetlenségek elkerülése érdekében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.